Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Κάλεσμα για στήριξη του νόμου για την ψήφο των αποδήμων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ09.12.2019 | 5:06 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Κάλεσμα στα κόμματα και στους ομογενείς να αγκαλιάσουν το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος στη συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή, καθώς είναι το πρώτο βήμα για να προχωρήσουμε στην καθιέρωση των διευκολύνσεων που προβλέπονται και από το Σύνταγμα, αλλά απαιτούν εφαρμοστικό νόμο ψηφισμένο από τα 2/3 της Βουλής.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος όσο πιο μεγάλη είναι η συμμετοχή των  Ελλήνων του εξωτερικού στις εκλογές, τόσο περισσότερο θα αυξηθεί η πίεση μέσα στην ελληνική κοινωνία να αρθούν οι διακρίσεις και οι περιορισμοί που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, προκειμένου να εξασφαλισθεί η πλειοψηφία των 200 βουλευτών. Το «όλα ή τίποτα» δεν έχει νόημα, είπε χαρακτηριστικά.

Πεποίθηση του υπουργού Εσωτερικών είναι ότι με την εφαρμογή του νόμου, κόμματα που σήμερα εκφράζουν επιφυλάξεις θα τις άρουν, καθώς θα διαπιστώσουν ότι δεν συμβαίνει τίποτα περίεργο. Ο κ. Θεοδωρικάκος εκτίμησε ακόμα ότι οι τάσεις των Ελλήνων ψηφοφόρων του εξωτερικού δεν διαφέρουν από τις τάσεις που υπάρχου στο εσωτερικό της χώρας.

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι ο νόμος θα ισχύσει και για τις ευρωεκλογές, αφού θα ψηφίζουν και οι Έλληνες που βρίσκονται εκτός Ευρώπης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης