Τρίτη 29.11.2022 | Εορτάζουν: Φαίδρα, Φαιδρούλα, Φαιδρίνα, Φιλούμενος, Φίλος, Φιλουμένη, Φιλομίνα, Φιλομίλα, Φιλομίλη, Φίλη

Καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις

ΤΟΠΙΚΑ22.09.2018 | 7:23 πμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Το Δημοτικό Θέατρο, συνεχίζει τις καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις του.

Πιο συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο – Νοέμβριο, όπως χθες ανακοινώθηκε επίσημα,  θα γίνει η παρουσίαση του νέου έργου της Παιδικής Σκηνής με το υπέροχο έργο για τα παιδιά  για τους νέους «Το Δέντρο που έδινε» βασισμένο στο έργο του Σελ Σίλβερσταϊν. Στην παράσταση  συμμετέχουν επαγγελματίες καλλιτέχνες, ηθοποιοί και δημιουργοί. Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες παραστάσεις για τους μαθητές στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου, στο Μύλο Ματσόπουλου καθημερινά τις πρωινές ώρες 9-11 & 11-1, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Επίσης ξεκινούν την λειτουργία τους τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια Θεάτρου και Ζωγραφικής για τα παιδιά τους νέους και τους ενήλικες (πληροφορίες για τις ώρες στα γραφεία του Δημοτικού Θεάτρου στον Μύλο Ματσόπουλο, τηλ. 24310 20090).

Θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:

Θεατρικά Εργαστήρια για τα παιδιά τους νέους.

-Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου για τους μαθητές. Λειτουργούν Τμήματα: Δημοτικού, Γυμνασίου Λυκείου

-Θεατρικό Εργαστήρι για τους νέους (18-35 ετών).

-Τμήμα Ενηλίκων από 35 ετών και άνω, που λειτούργησε με επιτυχία την προηγούμενη χρονιά και παρουσίασε την παράσταση Ασκαρδαμυκτί.

-Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά νέους και ενήλικες. Στο Εργαστήρι πραγματοποιούνται μαθήματα εικαστικών τεχνών και ζωγραφικής για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου-λυκείου και για νέους.

 

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος, προετοιμάζεται για τη χειμερινή περίοδο. Στην αίθουσα – κόσμημα του Μύλου Ματσόπουλου, θα πραγματοποιούνται καθημερινές προβολές με ταινίες Α΄ προβολής της τρέχουσας περιόδου από όλα τα κινηματογραφικά είδη.

 

Επίσης συνεχίζεται η συνεργασία με Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης και τον ΑΝΤ1, για την τρέχουσα περίοδο 2018-19. Η σεζόν θα περιλάβει απευθείας μεταδόσεις από τη σκηνή της Met, οι οποίες περιλαμβάνουν νέες παραγωγές με τους κορυφαίους πρωταγωνιστές του κόσμου.

Τέλος, συνεχίζεται το πρόγραμμα «Η Λυρική στη μεγάλη οθόνη», σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Έτσι, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων (με ελεύθερη είσοδο) η προβολή της ξεκαρδιστικής εξωτικής όπερα των από τους προπάτορες των Monty Python και των Αδελφών Μαρξ Γκίλμπερτ και Σάλλιβαν «Ο μικάδος» σε μουσική διεύθυνση – ενορχήστρωση Μιχάλη Παπαπέτρου και σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης