Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Καλλιτεχνικό κύμα διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ18.07.2022 | 6:19 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στον καλλιτεχνικό κόσμο με την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Μετά τις αντιδράσεις στα social media, οι ηθοποιοί παίρνουν το λόγο και καταδικάζουν την απόφαση της Δικαιοσύνης ενώπιον του κοινού.

Συγκεκριμένα, διαβάζουν στο τέλος κάθε παράστασης την καταγγελία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), ενημερώνοντας για την καταδίκη του σκηνοθέτη και τη στάση του θεατρικού χώρου ενώ παράλληλα εξηγούν τους λόγους που οι άνθρωποι του πολιτισμού ζητούν την άρση της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης παρότι κρίθηκε ένοχος για τους δύο από τους τέσσερις βιασμούς, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του σε δεύτερο βαθμό, αφού κατέβαλε το ποσό των 30.000 ευρώ.

Έτσι λοιπόν, μετά την Μαρία Κίτσου που διάβασε την επιστολή του ΣΕΗ στην παράσταση «Ηλέκτρα» και ο Γιάννης Στάνκογλου προχώρησε στην ανάγνωση της ανακοίνωσης.

Το περασμένο Σάββατο (16/7) στο αρχαίο θέατρο Δίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ολύμπου, o πρωταγωνιστής της παράστασης «Προμηθέας Δεσμώτης» ένωσε τη φωνή του με τους συναδέλφους του και όλοι καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Στάνκογλου ανέφερε: «Ως ηθοποιοί, μουσικοί και πολίτες μέλη ενός κοινωνικού συνόλου, ως πατεράδες και μανάδες παιδιών που μεγαλώνουν σε αυτή τη χώρα, διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας στην αλήθεια, στη δικαιοσύνη και την κοινή λογική, ειδικά όταν μιλάμε για ένα ποινικό αδίκημα, όπως είναι ο βιασμός ανηλίκου. Επιθυμούμε χωρίς περαιτέρω συναισθηματισμούς να θέσουμε τον προβληματισμό ενώπιον όλων σας».

Σημειώνεται ότι το κείμενο του ΣΕΗ διαβάστηκε και σε άλλες παραστάσεις: Στην πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Η Ανατολή», στον αρχαιολογικό χώρο της Τίρυνθας στο Ναύπλιο αλλά και στην παράσταση «Ρίζες από βαμβάκι», στη Μικρή Επίδαυρο, στο πλαίσιο τους Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ