Τετάρτη 29.06.2022 | Εορτάζουν: Πέτρος, Πετρής, Πετράς, Πετράκης, Πετρουλάς, Πετρίνος, Πέτρα, Πετρούλα, Πετρία, Πετρίνα, Παύλος, Πώλ, Παυλίνα, Πωλίνα, Παύλιανη

Καμιά αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ22.01.2019 | 4:47 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Καμιά αύξηση δεν θα γίνει στα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ, όπως επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου Ecomobility 2019.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι μέσες τιμές δικαιωμάτων ρύπων τον περασμένο χρόνο δεν ήταν ιδιαιτέρως υψηλές. Οπότε ακόμη και στην περίπτωση επιβολής ρήτρας διοξειδίου του άνθρακα, δεν θα επηρεάσει σημαντικά τα τιμολόγια.

Σχετικά με την προοπτική  μείωσης της έκπτωσης συνέπειας του 15%, ο υπουργός επεσήμανε ότι αυτή είναι  απόφαση εμπορικής πολιτικής της επιχείρησης και δεν αφορά το υπουργείο.

Σχετικά με την μείωση του ΕΤΜΕΑΡ (τέλος υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που καταβάλλουν οι καταναλωτές) ως αντιστάθμισμα στη επιβολή ρήτρας ρύπων στα τιμολόγια ρεύματος, ο υπουργός ανέφερε ότι το πλεόνασμα του ΕΛΑΠΕ (Ειδικός Λογαριασμός ΑΠΕ) μετά τη διατήρηση ενός μαξιλαριού ασφαλείας  70 εκατ. ευρω, υπολογίζεται μόνο σε επιπλέον 10 εκατ. ευρώ και ως εκ του τούτου δεν μπορεί να επιφέρει  σημαντική μείωση στο ΕΤΜΕΑΡ και άρα στα τιμολόγια.  Επιπλέον,  η αναμενόμενη διείσδυση της πράσινης ενέργειας τον επόμενο χρόνο, η οποία αναμένεται ότι θα είναι σημαντική, δεν επιτρέπει ακόμη συζητήσεις για μείωση του ΕΤΜΕΑΡ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή