Κυριακή 16.06.2024 | Εορτάζουν: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Κασσελάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης έγινε άλλη μια χαμένη ευκαιρία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ25.05.2024 | 2:27 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας, αλλά και πλείστες όσες αναφορές στον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα, τοποθετήθηκε από το βήμα του 2ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για τη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για «μικρή, οριακή ανάπτυξη», παρατηρώντας από πλευράς του πως «πραγματικά στραγγαλίζεται η μεσαία τάξη», τη στιγμή που «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν το δίλημμα: πάρτο ή φύγε». Ακόμη, τόνισε πως «η χώρα αυτή έχει απορροφήσει 5 δισ. ανακεφαλαιοποιώντας τις τράπεζες της», γεγονός που συνιστά κατά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «μια πολιτική επιλογή», ενώ εστίασε στην έλλειψη ρευστότητας και τους άμεσους και έμμεσους φόρους.

Στο πλαίσιο αυτό, εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι στην περίπτωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εξαιρεί «τους ανθρώπους αυτούς από το Ταμείο Ανάκαμψης» τιμωρώντας τους ως φοροδιαφεύγοντες και «επιβεβαιώνοντας το σενάριο του αποκλεισμού», όπως είπε. Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη μόλις «επτά μικρομεσαίες επιχειρήσεις έλαβαν δάνεια» από το Ταμείο Ανάπτυξης, μιλώντας για το «αόρατο χέρι τελικά της κυβέρνησης που τους οδήγησε σε αυτήν την πηγή» τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι «έτσι το Ταμείο Ανάκαμψης έγινε άλλη μια χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα», για να συμπληρώσει πως «για την ΝΔ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θεωρούνται ως εμπόδιο, ως πρόβλημα για την Ελλάδα».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης