Παρασκευή 21.01.2022 | Εορτάζουν: Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής, Πατρόκλεια, Πατροκλά, Πάτρα, Πατρούλα

Κατ’ οίκον νοσηλεία από το Νοσοκομείο Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ02.02.2019 | 2:42 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Από τις αρχές του έτους ξεκίνησε να παρέχεται μια νέα υπηρεσία από το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων προς χρονίως – κυρίως – πάσχοντες που αδυνατούν να μεταβαίνουν στο νοσοκομείο για ιατρικές πράξεις. Πρόκειται για την υπηρεσία Κατ’οίκον Νοσηλεία η οποία αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση τόσο της υγείας όσο και της καθημερινότητας συμπολιτών μας που δεν μπορούν ή η υγεία τους δεν το επιτρέπει, να επισκεφθούν νοσοκομειακές μονάδες.

Όπως τόνισε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημήτρης Παρθένης, η υπηρεσία ενώ προβλεπόταν να λειτουργεί, ήταν ανενεργή. Πλέον γίνεται μια προσπάθεια να ενεργοποιηθεί, και ήδη όπου παρέχεται, παρουσιάζει ιδιαίτερα θετικά δείγματα. Όπως για παράδειγμα στο Βόλο αλλά και στην Κατερίνη.

Η υπηρεσία θα αποτελείται από έναν επιστημονικά υπεύθυνο γιατρό καθώς επίσης και από τέσσερα άτομα νοσηλευτικού προσωπικού. Οι επισκέψεις της ομάδας θα διασφαλίζουν τη σωστή ιατρική εξέταση και συνταγογράφηση ενώ όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα επισκέψεων, θα πρέπει να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2431350128. ή στο 6970013367. Η πρώτη επίσκεψη που θα προγραμματιστεί προβλέπεται να καταγράφει όλο το ιστορικό του ασθενούς ενώ θα πραγματοποιούνται όλες οι εξετάσεις που απαιτούνται, όπως αιματολογικές και άλλες ιατρικές πράξεις όπως η αλλαγή καθετήρα κα.

Ήταν κάτι πραγματικά απαραίτητο για τους συμπολίτες μας που η υγεία τους είναι κλονισμένη από χρόνια νοσήματα ενώ σε πολλές περιπτώσεις, η μετάβαση στο νοσοκομείο είναι καλό να αποφεύγεται ώστε να μην έρχονται σε επαφή με μικροβιακό φορτίο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020