Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Κατάρτιση μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων στο Παλέρμο

ΤΟΠΙΚΑ02.03.2024 | 12:56 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Άλλο ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων ολοκληρώθηκε με την εκπαίδευση 12 μαθητών Μηχανολογίας στο Παλέρμο της Ιταλίας. Η κατάρτιση με τίτλο «Advanced Technologies in Car Mechanics» ξεκίνησε στις 5/2/2024 και διήρκεσε ως τις 17/2/2024, συνδυάζοντας θεωρητικές γνώσεις, εργαστηριακά μαθήματα και στοχευμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Οργανισμός υποδοχής και υλοποίησης του προγράμματος ήταν ο FabLab Palermo APS, ο οποίος έχει εμπειρία στην οργάνωση σεμιναρίων, καταρτίσεων μαθητών και καθηγητών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+. Οι υπεύθυνοι του φορέα Marcella Pizzuto και Pierangelo Di Benedetto οργάνωσαν τις δραστηριότητες και τα εργαστήρια της κατάρτισης των μαθητών, τις εκπαιδευτικές επισκέψεις, τη σωστή υλοποίηση και την αξιολόγηση του καθημερινού προγράμματος.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, οι μαθητές απέκτησαν πρακτική εμπειρία όσον αφορά τις προηγμένες τεχνολογίες στη Μηχανολογία. Πιο συγκεκριμένα, ήρθαν σε επαφή και εξασκήθηκαν στην τρισδιάστατη μοντελοποίηση και στη δημιουργία τρισδιάστατων γραφικών σχεδίων/μοντέλων, όπως αυτή εφαρμόζεται στον τομέα της Μηχανικής αυτοκινήτων και εξαρτημάτων, στην τρισδιάστατη εκτύπωση πρωτότυπων μηχανολογικών υποδειγμάτων, στην κοπή με laser και την εφαρμογή πολυσύνθετων σχεδίων και, τέλος, γνώρισαν τις βασικές αρχές της εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Μηχατρονικής, με τη συναρμολόγηση μηχανικών εξαρτημάτων και τον αντίστοιχο προγραμματισμό. Επιπλέον, επισκέφθηκαν το Μουσείο Μηχανών και Μηχανισμών, που αποτελεί τμήμα της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Παλέρμο, όπου φιλοξενούνται μηχανές και εξαρτήματα, μερικά από τα οποία είναι μοναδικά στον κόσμο, και την εταιρεία NOZ-Nuove Officine Zisa, όπου έκαναν πρακτική εξάσκηση στις νέες τεχνολογίες.

Μετά την καθημερινή εκπαίδευση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν τα αξιοθέατα της πόλης, να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, τις Κατακόμβες των Καπουτσίνων, το Παλάτι των Νορμανδών, το Μονρεάλε, το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, το Πελεγκρίνο και τη γραφική πόλη Τσεφαλού.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές Βαλομάνδρας Νικόλαος, Γιόλλα Κων/νος, Γκάνιας Βάιος, Λιάκος Ιωάννης, Μπαλάφας Νικόλαος, Μπεζβέρχνιι Έντουαρντ, Νικλητσιώτης Χρήστος, Πανάγος Βασίλειος, Περιστέρης Δημήτριος, Πετούκι Άγγελος, Πολύζος Σπυρίδων, Σταυρόπουλος Μιχαήλ συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Παπαμήλου Βασιλική, Φαλαγκάρα Θεοδώρα, Ντόκου Σοφία και Πεσλή Αθανάσιο.

 

Συμμετοχή εκπαιδευτικών

Πέντε εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων συμμετείχαν σε παρακολούθηση εργασίας (job shadowing), στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, στο Παλέρμο της Ιταλίας για μία εβδομάδα. Οργανισμός υποδοχής ήταν ο FabLab Palermo APS, που οργάνωσε το πρόγραμμα παρακολούθησης εργασίας για τους καθηγητές. Από τις 5/2/2024 ως τις 9/2/2024 οι εκπαιδευτικοί Μαντζάνας Ευάγγελος ΠΕ86, Νάκας Ιωάννης ΠΕ82 και Φλιούκα Παρασκευή ΠΕ86 παρακολούθησαν την ένταξη προηγμένων τεχνολογιών στη διδασκαλία, όπως η τρισδιάστατη μοντελοποίηση και εκτύπωση, συμμετείχαν σε εργαστήρια με μαθητές Λυκείου και επισκέφθηκαν το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου και το Μουσείο Μηχανών και Μηχανισμών. Από τις 12/2/2024 ως τις 16/2/2024 οι εκπαιδευτικοί Κλιάφα Βαΐα ΠΕ82 και Βλαχογιάννης Γεώργιος ΠΕ82 παρακολούθησαν τη χρήση ψηφιακών εκτυπώσεων, κοπής με laser, εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Μηχατρονικής σε εργαστηριακά μαθήματα με μαθητές Λυκείου και επισκέφθηκαν την εταιρεία NOZ-Nuove Officine Zisa.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης