Κυριακή 14.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Καταστροφικά καιρικά φαινόμενα στο Ζάρκο

ΤΟΠΙΚΑ19.06.2019 | 4:45 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Με το πρώτο φως της ημέρας η εικόνα υπήρξε αποκαρδιωτική σε πολλά σημεία της κοινότητας Ζάρκου του Δήμου Φαρκαδόνας.

Τα έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν στο χωριό, αργά του απογεύματος της Τρίτης, ήταν ικανά για να δημιουργήσουν τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες, σταβλικές εγκαταστάσεις, εσωτερική αλλά ταυτόχρονα και αγροτική οδοποιία.

Αργά του απογεύματος της Τρίτης, οι κάτοικοι του χωριού βρεθήκαν αντιμέτωποι με ακραία καιρικά φαινόμενα, που συνδυαζόταν με ανεμοθύελλα, ισχυρή χαλαζόπτωση, αλλά και νεροποντή, που σάρωναν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν στην οδό που οδηγεί στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, αλλά και στις καλλιεργούμενες εκτάσεις που βρίσκονται στην συγκεκριμένη περιοχή.

Για περίπου μισή ώρα στο χωριό επικρατούσαν ακραία καιρικά φαινόμενα με τις λέξεις να θεωρούνται φτωχές για να περιγράψουν τα όσα συνέβησαν στο χωριό αλλά και περιμετρικά αυτού. Η ισχυρή νεροποντή συνδυαζόταν με ανεμοθύελλα και χαλάζι που κατέστρεφε τα πάντα στο πέρασμά της. Δέντρα ξεριζώθηκαν, αμπελοκαλλιέργειες και δεντροκαλλιέργειες καταστράφηκαν στην κυριολεξία από τους ισχυρούς ανέμους, μεγάλοι όγκοι νερού κατηφόρισαν από τον ορεινό όγκο παρασύροντας πέτρες, αποκολλώντας άσφαλτο, χείμαρροι μετατράπηκαν σε ποτάμια, πεδινές εκτάσεις και καλλιέργειες πλημμύρισαν ενώ τα νερά έφτασαν στις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού. Το νερό των χειμάρρων σε πολλά σημεία ξεπερνούσε τα δυο μέτρα, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα Πυροσβεστική και Αστυνομία, μιας και ένας εκ των χειμάρρων διέρχεται της παράπλευρης οδού της εθνικής οδού Τρικάλων Λάρισας. Επί ποδός βρέθηκε και ο Δήμος Φαρκαδόνας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Οι κάτοικοι πραγματικά δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν, μιας και οι εικόνες και το σκηνικό που διαμορφωνόταν προκαλούσε μονάχα φόβο.

Το πρωί της Τετάρτης μηχανήματα του Δήμου προχώρησαν στο καθαρισμό των δρόμων ενώ μάχη θα δοθεί για την αποκατάσταση των ζημιών στην αγροτική και κτηνοτροφική οδοποιία για την διευκόλυνση των παραγωγών στα χωράφια και τα ποιμνιοστάσια.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης