Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Κατατέθηκε χθες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο φάκελος των έργων του δήμου Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ01.06.2018 | 8:37 πμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Κατατέθηκε και επίσημα  χθες ο φάκελος στην περιφέρεια Θεσσαλίας για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) των Τρικάλων. Περιλαμβάνονται 13 έργα προϋπολογισμού 9.890.000 ευρώ.

Δηλώσεις

«Τα σημαντικότερα έργα των τελευταίων τριάντα ετών» προωθούνται για υλοποίηση στα Τρίκαλα», δήλωσε ο δήμαρχος Τρικκαίων  κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Η υποβολή έγινε επισήμως και αρμοδίως την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018  στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, προκειμένου να γίνει η αξιολόγηση και να δοθεί η σχετική χρηματοδότηση.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Κ. Ψύχο και τον ειδικό συνεργάτη κ. Χ. Καλλιάρα, μετέβη στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τονίζοντας με τον τρόπο αυτόν τη σημασία και τη σημαντικότητα των εν λόγω έργων για την πόλη των Τρικάλων.  Μάλιστα, επεσήμανε ότι, ο κοινός στόχος και η κοινή επιδίωξη με τον κ. Αγοραστό, είναι η γρήγορη προώθηση και η άμεση δημοπράτηση των έργων.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, επεσήμανε ότι πρόκειται για έργα που θα αλλάξουν την όψη των Τρικάλων. Και σημείωσε ότι τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα, για να προχωρήσουν τα έργα, σύμφωνα με τη διάθεση των πολιτών και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα έργα

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό «πακέτο» της πρόσκλησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για Τρίκαλα και Καρδίτσα ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ, ενώ ο Δήμος Τρικκαίων με πολύμηνη προσπάθεια κινήθηκε για τη συγκεκριμένη πρόσκληση. Τα έργα που προτάθηκαν, είναι αποτέλεσμα των τριών φάσεων της διαβούλευσης με πολίτες, φορείς, την κοινωνία και της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων. Οι τρεις αυτές φάσεις αφορούσαν σε δημόσια – ηλεκτρονική συζήτηση στη σχετική ιστοσελίδα που διαθέτει ο Δήμος Τρικκαίων, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης και σε ανοιχτή συζήτηση με όλους (φορείς και κοινωνία) στο Μουσείο Τσιτσάνη. Η τελική απόφαση ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων (Τρίτη 29 Μαΐου 2018) μετά από ουσιαστική συζήτηση, για να κατατεθεί ο φάκελος προς χρηματοδότηση. Τα έργα αφορούν:
– σε ανάπλαση του κέντρου της πόλης μετά από δεκαετίες (πλατείες και Ληθαίος ποταμός), – σε ρυθμίσεις βιώσιμης κινητικότητας (περισσότεροι ποδηλατόδρομοι, πεζοδρόμια, κυκλικοί κόμβοι),
– στην αισθητική αναβάθμιση της νότιας εισόδου της πόλης,
– στη στήριξη της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας με 4 διαφορετικές δράσεις,
– στην ενίσχυση της κοινωνικής μέριμνας
– στη βελτίωση νεανικών δεξιοτήτων

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης