Τρίτη 27.02.2024 | Εορτάζουν: Ασκληπιός, Ασκληπιάς, Ασκληπιάδα, Νήσιος, Νήσης

Κατέγραψαν τα προβλήματα πυροσβεστών και των Π.Υ. του νομού

ΤΟΠΙΚΑ20.09.2022 | 5:40 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων και στην Υπηρεσία της πόλης της Καλαμπάκας, περιόδευσε κλιμάκιο του τοπικού ΚΚΕ με σκοπό την συζήτηση και καταγραφή των προβλημάτων.

Το κλιμάκιο αποτελούνταν από τους Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Ε.Π Θεσσαλίας, περιφερειακό σύμβουλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αλέκο Νταούλα και Βαγγέλη Δημουλά, μέλη της Τ.Ε Τρικάλων.

Κατά τις συναντήσεις με τους πυροσβέστες της βάρδιας συζητήθηκαν ζητήματα της πυροπροστασίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία παραμένουν επί σειρά ετών άλυτα.

Επίσης, οι πυροσβέστες έθεσαν στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ το ζήτημα ανανέωσης του προσωπικού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων πενταετούς και επταετούς θητείας, καθώς και όλων των εποχικών πυροσβεστών.

Από την συζήτηση αναδείχτηκε για μία ακόμη φορά η αναγκαιότητα της κατασκευής νέου κτιρίου της Π.Υ. Τρικάλων που να πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές για την λειτουργία της υπηρεσίας, την αναβάθμιση των πυροσβεστικών σταθμών Τρικάλων σε σταθμό Β’ τάξης, της Καλαμπάκας σε Γ’ σταθμό και των πυροσβεστικών κλιμακίων Πύλης και Οιχαλίας σε σταθμούς Δ’ σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις με σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης και προστασίας των πυροσβεστών.

Τέλος, οι πυροσβέστες αναφέρθηκαν στα ζητήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν με την ακρίβεια στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα είδη διατροφής κλπ που κάνουν την ζωή τους ακόμα πιο δύσκολη.

Μιλώντας στους πυροσβέστες εκ μέρους της αντιπροσωπείας, ο Τάσος Tσιαπλές, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ και στην προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί χρόνια τώρα η αντιπυρική προστασία και η δασοπροστασία στη χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, λόγω της συνειδητής πολιτικής υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και μη προμήθειας των απαιτούμενων μέσων, τόσο του Πυροσβεστικού Σώματος, όσο και της Δασικής Υπηρεσίας, με τραγικές συνέπειες όπως αποδείχτηκε επανειλημμένα.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι του με την Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια και στους Δήμους σταθερά αναδεικνύουν και διεκδικούν την επίλυση των προβλημάτων αυτών, όπως και των εργασιακών των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος με ερωτήσεις στη Βουλή, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στα Δημοτικά Συμβούλια, ξεκινώντας από την αντίληψη ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τους σεισμούς αποτελούν βασική προτεραιότητα.

Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε για ακόμη μία φορά την πάγια στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών και ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του όπως έκανε πάντα, για να δοθεί λύση στα προβλήματα και τα αιτήματα που διεκδικούν.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης