Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Κατεπείγουσα έρευνα για την αυτοκτονία του 15χρονου στην Αργυρούπολη

ΕΛΛΑΔΑ09.07.2018 | 3:07 μμ

ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Κατεπείγουσα έρευνα για την υπόθεση του 15χρονου μαθητή, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στην Αργυρούπολη, τα ξημερώματα της Κυριακής, 8 Ιουλίου, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο κ. Ζαγοραίος παρήγγειλε στην εισαγγελέα Ανηλίκων να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να εντοπιστούν οι λόγοι που ώθησαν το αγόρι στην αυτοχειρία. Η εντολή του εισαγγελέα είναι να αναζητηθούν και να κληθούν σε εξέταση, στην Εισαγγελία Ανηλίκων, άμεσα, όλοι όσοι ενδέχεται να μπορούν να φωτίσουν την υπόθεση. Ήδη στο θέμα έχουν εμπλακεί έξι συμμαθητές του 15χρονου, τους οποίους ο αυτόχειρας κατονομάζει σε σημείωμα που άφησε, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Η εισαγγελική λειτουργός καλείται να διευκρινίσει εάν η αυτοκτονία του 15χρονου σχετίζεται με εκφοβισμό και κακοποίησή του -bullying- από τους συγκεκριμένους συμμαθητές του ή άλλους και να εντοπίσει, σε αυτήν την περίπτωση, κάθε υπαίτιο ώστε να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες.

Στο σημείωμα που  άφησε ο 15χρονος μαθητής που βρέθηκε την Κυριακή απαγχονισμένος  στην Αργυρούπολη, εστιάζουν οι αστυνομικοί που διεξάγουν έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν τον νεαρό να δώσει τέλος στη ζωή του.

Ο 15χρονος μαθητής βρέθηκε απαγχονισμένος από τους ίδιους τους γονείς του στο σπίτι τους, στην Αργυρούπολη.

Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να δεχόταν bullying από συμμαθητές του στο σχολείο. Αστυνομικοί του τμήματος Ανηλίκων ερευνούν με διακριτικότητα όλα τα δεδομένα προκειμένου να οδηγηθούν στα αίτια της αυτοκτονίας και να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης. Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζουν σημειώματα που βρέθηκαν στο δωμάτιο του παιδιού ενώ θα ερευνήσουν και τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Σ΄ ένα από αυτά τα σημειώματα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος έγραφε ότι δεχόταν bullying από συμμαθητές του.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης