Σάββατο 15.06.2024 | Εορτάζουν: Αυγουστίνος, Αυγουστίνα, Αύγουστος, Αυγούστα, Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη, Μόνικα, Μόνα, Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Καθαρισμός της κοίτης του Ληθαίου

ΤΟΠΙΚΑ31.10.2023 | 5:15 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Επιτακτική θεωρείται για το Δήμο Τρικκαίων και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ο καθαρισμός της κοίτης του Ληθαίου ποταμού. Οι μεγάλοι όγκοι νερού που μεταφέρθηκαν στην κοίτη του ποταμού τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά την θεομηνία, προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητος ο καθαρισμός, αφενός για λόγους προστασίας και απομάκρυνσης κινδύνων πλημμυρικών φαινομένων, αφετέρου για λόγους αισθητικής, ειδικά σε κεντρικά σημεία της κοίτης.

Κατά την θεομηνία οι τεράστιοι όγκοι νερού μετέφεραν στην κοίτη του Ληθαίου, λάσπη, πέτρες, χαλίκι, άμμο, αλλά και διάφορα άλλα υλικά, κυρίως κλαδιά αλλά μικρού μεγέθους κορμούς. Σε πολλά σημεία της κοίτης ακόμη και στο κέντρο εντός του ποταμού σχηματίστηκαν νησίδες από πέτρες και χαλίκι με αποτέλεσμα η ροή του νερού να γίνεται από μια πλευρά, με ότι αυτό συνεπάγεται. Σε περίπτωση βέβαια ισχυρής βροχόπτωσης ο κίνδυνος είναι μεγάλος με αποτέλεσμα να επιβάλλεται η απομάκρυνση των φερτών υλικών.

Ο Δήμος Τρικκαίων μπροστά σε αυτό το φαινόμενο προχωρά στον καθαρισμό του Ληθαίου ποταμού.

Η έναρξη των εργασιών έγινε από το κέντρο των Τρικάλων, το πρωί της Τρίτης, στο ύψος της κεντρικής πεζογέφυρας.

Οι εργασίες αφορούν σε μετακίνηση των φερτών υλικών που παρέμειναν στην κοίτη, μετά την καταστροφική πλημμύρα του Σεπτεμβρίου. Θα συνεχιστούν, δε, μέχρις ότου διαμορφωθεί ελεύθερο πεδίο για τα νερά του ποταμού.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Φόρης Ρόμπος, ο καθαρισμός θα γίνει σε όλο το μήκος της κοίτης, στα σημεία, όπου υφίσταται ανάγκη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης