Τρίτη 25.01.2022 | Εορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία, Μαργαρίτης, Μαργαρίτα

Κάθε χρόνο χιλιάδες Τρικαλινοί εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες και στην ΚΑΡΠΑ

ΤΟΠΙΚΑ17.09.2019 | 12:53 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Από την αρχή της δημιουργίας του ΕΚΑΒ προβλέφθηκε όχι μόνο η διακομιδή πολιτών προς τα νοσοκομεία, αλλά και η εκπαίδευση του πληθυσμού σε βασικά θέματα πρώτων βοηθών. Από το 1996, άρχισε να λειτουργεί αντίστοιχο τμήμα, που ανταποκρινόταν στις προσκλήσεις φορέων, συλλόγων, επιχειρήσεων, σχολείων κοκ, και προχωρούσε στην εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων σε μια τόσο κρίσιμη για την ίδια τη ζωή διαδικασία.

Την τελευταία δεκαετία, οι συμπολίτες μας που ζητούν να εκπαιδευτούν πάνω σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, καταφέρνοντας πολλές φορές να βοηθήσουν για να κρατηθεί στη  ζωή ένας άνθρωπος, αυξάνονται διαρκώς.

Κάθε χρόνο εκπαιδεύονται περίπου 9.000 πολίτες της Θεσσαλίας, εκ των οποίων 3.000 είναι μαθητές ! Χαρακτηριστικό για το πόσο σημαντική είναι η γνώση παροχής πρώτων βοηθειών και η μέθοδος ΚΑΡΠΑ είναι ότι σύμφωνα με τα πληρώματα του ΕΚΑΒ , πολλές φορές που έχουν καταφθάσει στο σημείο που τους καλούν, και έχουν βρει κάποιον  πολίτη που είτε κάνει ΚΑΡΠΑ, είτε παρέχει πρώτες βοήθειες είτε ξέρει – και αυτό είναι επίσης σημαντικό- τι να αποφύγει, τι δεν πρέπει να γίνει.

Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο σίγουρα, το πόσο υπεύθυνα αντιμετωπίζουν και οι πολίτες το θέμα των πρώτων βοηθειών πλέον. Σίγουρα, αν συνεχίσουν με αυτό το ρυθμό οι εκπαιδεύσεις και το ενδιαφέρον, στο μέλλον θα έχουμε λιγότερα θύματα, λιγότερες χαμένες ζωές, περισσότερη ασφάλεια.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020