Κυριακή 24.09.2023 | Εορτάζουν: Θέκλα, Κόπρος, Κόπρις, Μυρσίνη, Μυρτώ, Μυρτιά, Μυρτιδιώτισσα, Μύρτα, Μυρσώ, Μέρσα, Αμερισούδα, Αμερσούδα, Αμέρσσα, Αμέρσα, Πέρσης, Περσεφόνη, Πέρσα, Πέρση

Καθηγητές από την Ιταλία, τη Ρουμανία και την στο ΑΚΕΘ

ΤΟΠΙΚΑ22.06.2019 | 4:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το ευρωπαϊκό σχέδιο “LOG ON BACK TO LIFE” αφορά στο φαινόμενο της Διαταραχής Εξάρτησης από το Διαδίκτυο που απαντάται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Κύριοι στόχοι του σχεδίου είναι:

-η στήριξη των εκπαιδευτικών στην αντιμετώπιση του φαινομένου του εθισμού στο Διαδίκτυο

-η βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας με ορθολογική χρήση του Διαδικτύου και

-η έγκαιρη αναγνώριση και “θεραπεία” των αιτιώνπου οδηγούν σε μακροχρόνια εξάρτηση από το Διαδίκτυο μέσω της πρόληψης και της έγκαιρηςπαρέμβασης.

Στο εταιρικό σχήμα του σχεδίου, του οποίου συντονιστής είναι η Κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης, συμμετέχουν, επιπλέον του ΑΚΕΘ, τα Πανεπιστήμια του Μιλάνου και της Σμύρνης καθώς και η Σχολική επιθεώρηση του Ιάσιουστη Ρουμανία.

Στο πλαίσιο του σχεδίου, 14 καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Τουρκία φιλοξενήθηκαν στα Τρίκαλα και στις εγκαταστάσεις του ΑΚΕΘ την εβδομάδα 17 με 21 Ιουνίου. Οι καθηγητές που συμμετείχαν στην κατάρτιση είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα πλήθος δραστηριοτήτων. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την ανάπτυξη και τη χρήση της υποστηρικτικής πλατφόρμας για γονείς και καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την πρόληψη του φαινομένου του Εθισμού από το Διαδίκτυο, ενώ είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για το φαινόμενο του Εθισμού στο Διαδίκτυο, μέσα από την δημιουργία ραδιοφωνικών σποτ στις γλώσσες των εταίρων.Επιπλέον των εκπαιδευτικών δράσεων το πρόγραμμα κατάρτισης περιείχε ένα σύνολο πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Τέλος το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον υπεύθυνο του στούντιο ηχογράφησης του Κέντρου Έρευνας Μουσικής Μουσείο Τσιτσάνη κο Στέλιο Καραγιώργοκαι τοΚέντρο Λαογραφικής Έρευνας «Απόλλων» Τρικάλων, η συμβολή των οποίων ήταν ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κατάρτισης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης