Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Καθυστερεί η διανομή των σχολικών γευμάτων στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ06.10.2018 | 8:15 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Παρά το γεγονός ότι έχει ανατεθεί σε εργολάβο η παρασκευή και διανομή των σχολικών γευμάτων, δεν φαίνεται ότι η διανομή τους θα ξεκινήσει άμεσα, με το πιθανότερο σενάριο να είναι ότι τα γεύματα θα αρχίσουν να διανέμονται στα σχολεία από 1η Νοεμβρίου και μετά.

Από την πλευρά τους, σχολεία και πρωτοβάθμια εκπαίδευση Τρικάλων, έχουν ολοκληρώσει όλα τα απαιτούμενα βήματα ώστε να γίνει η καταμέτρηση και η καταγραφή των παιδιών που θα παραλαμβάνουν τα σχολικά γεύματα. Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντάκος, διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, ήδη τα σχολεία έχουν συγκεντρώσει τις υπεύθυνες δηλώσεις των παιδιών, στις οποίες από τη μία καταγράφεται η επιθυμία να παραλαμβάνουν σχολικό γεύμα από την άλλη επισημαίνονται τυχόν αλλεργίες σε τροφές ώστε να υπάρξει πρόβλεψη που να μη θέτει σε κίνδυνο τους μαθητές. Έχει οριστεί συντονιστής από πλευράς της διεύθυνσης αλλά και επιτροπές στα σχολεία.

Τώρα πλέον, αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας επεξεργασίας των στοιχείων και η εκκίνηση της παρασκευής των γευμάτων. Γεγονός που σημαίνει ότι θα ακολουθήσει μια ακόμη καθυστέρηση.

Για το δήμο Τρικκαίων και συνολικά για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προβλέπονται 1.223 μερίδες ημερησίως για τους μαθητές των σχολείων που θα ενταχθούν με το κόστος να ανέρχεται στα 258.664,50 ευρώ.

Για τη Θεσσαλία γενικότερα, πλην του δήμου Τρικκαίων, θα διανέμονται 3.325 μερίδες φαγητού σε σχολεία του Βόλου, και 1.994 μερίδες στο δήμο Καρδίτσας. Για την Περιφερειακή Ενότητα της Καρδίτσας, θα δοθούν επιπλέον 1.042 μερίδες φαγητού σε μαθητές των Σοφάδων.

Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων στην περιφέρεια, είχε ξεκινήσει από τους δήμους Τρικκαίων και Καβάλας. Τότε, την παροχή των γευμάτων είχε αναλάβει Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση. Την τρέχουσα σχολική χρονιά, ο διαγωνισμός για τα σχολικά γεύματα των Τρικάλων, «κόλλησε» σε ενστάσεις οπότε και δεν δόθηκαν σχολικά γεύματα όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από το αρμόδιο υπουργείο.

Αυτή τη φορά, ανέλαβε εργολάβος από τη Θεσσαλονίκη ενώ τα γεύματα θα παρασκευάζονται στη Λάρισα σε υποκατάστημα της εταιρείας ευθύνης.

Από την άλλη, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ο τρόπος διανομής στα σχολεία, με την έννοια ότι εφόσον δεν υπάρχει οργανωμένη τραπεζαρία, δεν και εφικτό όλα τα παιδιά να παραμένουν στο σχολείο για να σιτίζονται, εκτός των μαθητών του ολοήμερου που έτσι κι αλλιώς παραμένουν στο σχολείο που ο αριθμός τους είναι περιορισμένος.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης