Πέμπτη 30.05.2024 | Εορτάζουν: Εμμέλεια, Εμμελεία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Κατρούγκαλος: Αποσύρεται από τις εκλογές μετά τη θέση για τις ασφαλιστικές εισφορές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ18.05.2023 | 6:22 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές. Οι δηλώσεις του στο Blue Sky με τις οποίες άφηνε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο επαναφοράς των ασφαλιστικών εισφορών στο 20% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως ήταν παλιά με το νόμο Κατρούγκαλου που καταργήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, προκάλεσαν σάλο και μεγάλες αναταράξεις στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στο in, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του, ανακοίνωσε ότι «αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη» και δηλώνει ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη.

Το «αυτογκόλ» του πρώην υπουργού Εργασίας ήταν τόσο ηχηρό, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές και προκάλεσε τέτοια ζημιά επικοινωνιακά στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια για τον κ. Κατρούγκαλο.

Λίγες ώρες μετά την πρώτη του ανάρτηση ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις, ο κ. Κατρούγκαλος επανήλθε και απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Η ανάρτηση Κατρούγκαλου

«Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές.

»Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές; Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς.

»Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης