Κυριακή 21.10.2018 | Εορτάζουν: Ευκράτης, Εύκρατος, Ευκρατάς, Ευκρατία, Ευκρατούλα, Ούρσουλα, Ορσαλία, Σωκράτης, Σωκρατίνα, Σωκρατία, Χριστόδουλος
niavis

Και με πινακίδες χρήσης οι παιδικές χαρές της πόλης

ΤΟΠΙΚΑ09.08.2018 | 6:03 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Πινακίδες χρήσης, δηλαδή όσων επιτρέπονται και όσων όχι, αν ανάρτησε στις νέες, 40 πιστοποιημένες παιδικές χαρές που κατασκεύασε ο δήμος Τρικκαίων. Στις οδηγίες χρήσης – όπως μπορεί κανείς να τις χαρακτηρίσει – που ανήρτησε, προτρέπει γονείς και κηδεμόνες να μην καπνίζουν και να μη χρησιμοποιούν το κινητό εντός της παιδικής χαράς.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, «Στόχος, να αφιερώνουν οι γονείς περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους, και μέσα στην παιδική χαρά, χωρίς να προσφέρουν πρότυπα εξαρτήσεων. Μάλιστα ο Δήμος Τρικκαίων πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου που με εξαιρετική επιτυχία υλοποιεί από το 2017. Και αυτό το βήμα είναι η δημιουργία ασφαλών, με πιστοποίηση «άκαπνων» χώρων χωρίς τσιγάρο, σε παιδικές χαρές, σχολεία, δημόσιους χώρους με παιδιά και αθλητές κ.α.

Η κίνηση αυτή θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα, αποδεικνύοντας ότι οι ιδέες για  εφαρμογή του νόμου μπορούν να επεκτείνονται σε ολόκληρη την κοινωνία, με βάση πρότυπα για την Υγεία όλων».

Όσο για τις πινακίδες, αυτές τοποθετήθηκαν φέροντας το όνομα κάθε πλατείας και εμπεριέχουν πληροφοριακά – χρηστικά στοιχεία για τη χρήση των παιδικών χαρών. Συγκεκριμένα, οι παιδικές χαρές:

  1. Λειτουργούν από 8.30 έως 22:00
  2. Χρησιμοποιούνται από νήπια (ηλικίας 1 έως 5 ετών) και από παιδιά (ηλικίας 5 έω; 14 ετών)
  3. Δεν επιτρέπονται τα ζώα συντροφιάς, εκτός των σκύλων – συνοδών για ΑμεΑ
  4. Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα
  5. Υπάρχει προτροπή για τη μη χρήση κινητού, με τη φράση «Αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο στα παιδιά!»
  6. Ο χώρος είναι για όλους. Ας τον διατηρήσουμε καθαρό

Επίσης αναγράφονται:
– οι τηλεφωνικοί αριθμοί Ελληνικής Αστυνομίας (100), Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (199) και ΕΚΑΒ (166)
– το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης του Δημότη «20000» (με τον αριθμό 2431020000)
– η ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας του Δήμου Τρικκαίων www.trikalacity.gr

Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν στις 40 πιστοποιημένες παιδικές χαρές που με δικά του χρήματα κατασκεύασε  Δήμος Τρικκαίων, κυρίως στην πόλη των Τρικάλων και σε μεγαλύτερα χωριά. Επονται άλλες 40, σε περισσότερα σημεία της πόλης και σε χωριά, για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών σε μια πόλη που ευνοεί το παιχνίδι αλλά δίνει έμφαση στην ασφάλεια των παιδιών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop