Τρίτη 31.01.2023 | Εορτάζουν: Κύρος, Κύρης, Ευδοξία, Ευδοξούλα, Δόξα, Δοξούλα

Και στο Δημοτικό Συμβούλιο το συλλαλητήριο για το νέο Πανεπιστήμιο

ΤΟΠΙΚΑ10.07.2018 | 5:55 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Ο σχεδιασμός για το νέο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθώς επίσης και η διοργάνωση του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας το πρωί της Πέμπτης απασχόλησε την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τρικκαίων το απόγευμα της Τρίτης.

Δυο μόλις ώρες μετά την συνέντευξη Τύπου η συζήτηση επανήλθε αυτή τη φορά μέσα από το δημοτικό συμβούλιο Τρικκαίων με τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δ. Παπαστεργίου να αναφέρεται στην ανάγκη συμμετοχής όλων, τονίζοντας τη σημασία της διεκδίκησης, υπενθυμίζοντας τα βήματα και τις συσκέψεις που υλοποίησε και πραγματοποίησε ο Δήμος Τρικκαίων ήδη από τον Φεβρουάριο του 2018. Δεν δίστασε, παραλλήλως, να αναφερθεί σε θέματα πολιτικών ισορροπιών και πολιτικών υποχρεώσεων, που διαμόρφωσαν την υπάρχουσα πρόταση για το νέο συγχωνευμένο Πανεπιστήμιο. Τόνισε ότι η πρόταση που κατατέθηκε από τους φορείς, ως πρόταση του νομού Τρικάλων στο υπουργείο Παιδείας, ήταν σωστά δομημένη και ότι συζητήθηκε. Αλλά, ανέφερε χαρακτηριστικά, τα σχετικά ζητήματα «ήταν προαποφασισμένα».

Κάλεσε, λοιπόν, τους τρικαλινούς να μετάσχουν στο συλλαλητήριο. Ο τ. δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρ. Λάππας έθεσε θέμα σχεδιασμού των βημάτων και των κινήσεων μετά την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, ζητώντας να τεθούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προ των ευθυνών τους. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γ. Καΐκης αναφέρθηκε στην ανάγκη για ενιαία δημόσια δωρεάν παιδεία, ως κεντρικό στόχο, που επιμερίζει τα θέματα των φοιτητών και της διαβίωσής τους, των προγραμμάτων σπουδών, των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Ο επικεφαλής του «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» κ. Δημ. Παπαθανασίου ανέφερε ότι η κινητοποίηση είναι αναντίστοιχη με τα υπαρκτά προβλήματα του λαού, ενώ ο κ. Δημ. Χατζηγάκης τόνισε μεν την ανάγκη παρουσίας στο συλλαλητήριο, ασκώντας κριτική για τη μέχρι τώρα διαχείριση του προβλήματος. Ομοίως ο κ. Γ. Μητσιούλης ζήτησε συμμετοχή στο συλλαλητήριο τονίζοντας την ανάγκη βελτίωσης των χειρισμών. Τοποθετήσεις έκαναν για ειδικότερα θέματα για την κινητοποίηση και για το ζήτημα της ενιαίας γραμμή από τον νομό Τρικάλων, οι σύμβουλοι κ.κ. Κάκλα και Πολυμερόπουλος. Το Σώμα, τελικώς, κατά πλειοψηφία ενέκρινε τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου για τον σχεδιασμό για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ