Σάββατο 28.01.2023 | Εορτάζουν: Παλλάδιος, Παλάδιος, Παλλάδης, Παλάδης, Χάρις,

Και το «γαϊτανάκι» ευθυνών για τον «κοριό» συνεχίζεται

ΤΟΠΙΚΑ28.01.2020 | 6:39 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Κι ενώ όλα τρέχουν για την κάλυψη κενών και τη λύση σημαντικών και καίριων ζητημάτων για το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων μετά και την ορκωμοσία του νέου Διοικητή του νοσοκομείου, μένει να διευθετηθεί το θέμα των «αναφορών»-«εκτιμήσεων» για το ενδεχόμενο τοποθέτησης κοριού σε τηλεφωνικές γραμμές.

Το θέμα απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάποια επίσημη πράξη για τη διερεύνηση, την επιβεβαίωση και την επιβολή αντίστοιχων κυρώσεων. Θυμίζουμε ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ λήφθηκε απόφαση να απευθυνθούν στη Νομικό Σύμβουλο του Νοσοκομείου Τρικάλων ώστε να αποσαφηνίσει ποιο είναι το αρμόδιο θεσμικό-υπηρεσιακό πρόσωπο που πρέπει να κινήσει όλες τις διαδικασίες. Σύμφωνα με την απάντησή της, όπως καταγράφεται και στα πρακτικά, φαίνεται να συμφωνεί με τη στάση του κ. Πλατογιάννη, και αναφέρει ότι «Από τη στιγμή που διαπιστώθηκε η ύπαρξη προβλημάτων στο τηλεφωνικό κέντρο, από 20 -12-2019, έπρεπε αυθημερόν να τεθεί το πρόβλημα στην Εισαγγελία Τρικάλων και να κληθεί η Αστυνομία ώστε να σφραγίσει το χώρο. Η κωλυσιεργία  αυτή ενδεχομένως να υπέχει ποινικές ή και αστικές ευθύνες για το ΔΣ».

Με βάση την απάντηση αυτή ο αντιπρόεδρος του ΔΣ πρότεινε να οριστεί δικηγόρος εκτός Νοσοκομείου να γνωμοδοτήσει σχετικά. Επίσης, ζητούν από τον ίδιο τον δικηγόρο νομικές κατευθύνσεις και για το ζήτημα μετακινήσεων ιατρών του ΤΕΠ.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα πρακτικά, το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε απαρτιζόμενο από τον αντιπρόεδρο κ. Θεοδόσιο Στάλια, Γιώργο Καπέλο, Βασίλειο Λάσχο την κα Σταυρούλα Κόσυβα και την κα Αθανασία Γκαγκαμάνου, γραμματέα του ΔΣ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ