Πέμπτη 29.10.2020 | Εορτάζουν: Αβραάμ, Αβραμία, Μελιτίνος, Μελιτινή, Μελιτίνη, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Μελίνα, Μελιτίνος, Μελίνα, Μελιτίνη, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Αναστασία, Νατάσα, Νατάσσα, Τασία, Σία, Τατία, Τάσα, Τέσα

Κενά σε διδακτικό προσωπικό στα σχολεία της περιοχής

ΤΟΠΙΚΑ26.06.2020 | 5:58 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Σημαντικά παραμένουν τα κενά που αφορούν σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του νομού Τρικάλων. Σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστος Τρικάλης, ελάχιστες είναι οι θέσεις που θεωρούνται με πλεόνασμα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στα Τρίκαλα, και συγκεκριμένα αφορούν τη γλώσσα των Γαλλικών. Από εκεί και πέρα τόσο στη γενική όσο και στην ειδική παιδεία, λείπουν αρκετοί εκπαιδευτικοί που προφανώς θα καλυφθούν με την τοποθέτηση αναπληρωτών.

Συγκεκριμένα στη γενική παιδεία, τα κενά αφορούν 12 δασκάλους, 10 εκπαιδευτικούς αγγλικών, δυο γερμανικών, 13 καλλιτεχνικών, 11 φυσικής αγωγής, 3 μουσικής, 8 πληροφορικής και 8 θεατρικής αγωγής.

Τα κενά αντίστοιχα για την Ειδική Αγωγή, αφορούν σε 12 δασκάλους, 2 νηπιαγωγούς, 1 καλλιτεχνικών, 1 φυσικής αγωγής, 1 μουσικής, 1 πληροφορικής και 1 εκπαιδευτικό θεατρικής αγωγής.

Πέρα από το γεγονός ότι μιλάμε για πάνω από 85 κενά, που προφανώς αφορούν πάγιες και όχι έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες σχολείων και μαθητών, είναι ζήτημα το τι θα προκύψει από το Σεπτέμβριο ως εκπαιδευτική ανάγκη και λόγω της πανδημίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστροφή στα σχολεία τελικώς δεν είχε καμία απολύτως πρόβλεψη για τους μαθητές που για λόγους υγείας δεν συμμετείχαν στο σχολικό μάθημα. Θα υπάρχει άραγε τέτοια πρόβλεψη από το Σεπτέμβριο και θα αρκεί το προσωπικό για κάτι τέτοιο; Μένει να απαντηθεί…

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop