Σάββατο 13.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Κέντρο του αθλητικού τουρισμού ο Δήμος Πύλης

ΤΟΠΙΚΑ20.11.2019 | 6:59 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου, του Προπονητικού Κέντρου στα ορεινά και την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου ολοκληρώνεται ένα σημαντικό σχέδιο ανάπτυξης για το Δήμο Πύλης. Ο στόχος τόσο της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου κ. Κ. Μαράβα όσο και της Π.Ε. Τρικάλων και του αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Μιχαλάκη, είναι από τα ορεινά μέχρι τα πεδινά, ο δήμος να ενισχύσει τα στοιχεία της ταυτότητάς του με χαρακτηριστικά που μπορούν να προσελκύσουν τον λεγόμενο αθλητικό τουρισμό.

Ο δήμος Πύλης, αποτελεί έναν τόπο ιδανικό για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων στη φύση. Μέχρι κάποια χρόνια πριν, παρά τις προσπάθειες φορέων και προσώπων της αυτοδιοίκησης, δεν είχε αξιοποιηθεί πλήρως η δυναμική του σε αυτή την κατεύθυνση.

Πλέον, μέσα από μια σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών, αλλά κυρίως παρεμβάσεων και βούλησης, μπορεί να αναδειχθεί ως τον ιδανικό τόπο όπου η αθλητική δραστηριότητα στο φυσικό και όχι μόνο περιβάλλον, θα συμβάλει στην αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας, όλο το χρόνο.

Ξεκινώντας από την περιοχή του Περτουλίου και το προπονητικό κέντρο, τις ιδανικές συνθήκες για ιππασία, μέχρι τα μονοπάτια που διατρέχουν όλη την περιοχή, υπάρχει ήδη διαμορφωμένη η βάση που μας δείχνει που θα πρέπει να στοχεύουμε στο μέλλον. Ακόμη όμως και στα χωριά του κάμπου, όπου υπάρχει η δυνατότητα και η ανάγκη να δημιουργηθούν σχετικές υποδομές.

Τρία έργα θεμέλια

Ξεκινώντας από το πιο πρόσφατο έργο, αυτό των 4 εκ ευρώ για τη δημιουργία Κλειστού Γυμναστηρίου – το οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αναμένεται να παραδώσει στους πολίτες μια σημαντική υποδομή όπου θα αναπτυχθεί η αθλητική δραστηριότητα.

Από την άλλη, εδώ και μία εβδομάδα έχουν ξεκινήσει εντατικά οι εργασίες για την διαμόρφωση του προπονητικού κέντρου μεταξύ Περτουλίου – Βροντερού. Θυμίζουμε, ότι πρόκειται για ένα έργο 500 χιλιάδων ευρώ που ενέταξε η περιφέρεια μέσω ΕΣΠΑ, και από το οποίο θα προκύψουν και σημαντικά οφέλη για την περιοχή σε τουριστικό, αθλητικό αλλά και πολιτιστικό επίπεδο.

Το τρίτο αφορά το μέλλον του Χιονοδρομικού Κέντρου. Με την πιστοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου, όπως τονίζει ο δήμαρχος κ. Μαράβας, ανοίγει ο δρόμος σε επόμενες χρονιές να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του και να προσελκύσει ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών τους λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης