Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Κέντρο Τουριστικής Προβολής Δήμου Πύλης

ΤΟΠΙΚΑ29.03.2019 | 3:47 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Τους όρους της διακήρυξης για τη μίσθωση από τον Δήμο Πύλης ακινήτου κατάλληλου για τη στέγαση το Κέντρο Τουριστικής Προβολής Δήμου Πύλης καθόρισε το δημοτικό συμβούλιο Πύλης. Όπως επισημαίνεται, το ακίνητο πρέπει να βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Τ.Κ. Πύλη και να είναι σε απόσταση από το Δημαρχείο μέχρι 200 μέτρα, τόσο ως έδρα του Δήμου αλλά και γιατί αποτελεί τον κύριο κόμβο εισόδου των επισκεπτών προς τον ορεινό όγκο υποδοχής της συντριπτικής πλειοψηφίας επισκεπτών τόσο από την πλευρά των Τρικάλων όσο και από την πλευρά του Ν. Καρδίτσας.  Να είναι ισόγειο και διαθέτει ελεύθερη και εύκολη πρόσβαση προς το κοινό και με έκταση 40-60 τετραγωνικά μέτρα.

Όπως επισημαίνεται επίσης θα πρέπει να είναι οπτικά εντοπίσιμο άμεσα και από απόσταση, ώστε να μπορεί προσελκύσει τον επισκέπτη κατά την διέλευσή του ακόμη και μέσα από το όχημά του και αν δεν γνωρίζει την ύπαρξη του Κέντρου, να κινεί το ενδιαφέρον του. Εδώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών είναι αυτόνομες οικογένειες ή μικρές παρέες 4-5 ατόμων με ιδιωτικά μέσα μετακίνησης, γεγονός που ενισχύει την ανάγκη για συνδυασμό οπτικής επαφής από απόσταση-δυνατότητας άμεσης στάσης ενώ θα πρέπει να διευκολύνει την ασφαλή στάση περισσοτέρων του ενός οχημάτων.

Δεδομένου ότι ένα προωθητικό προϊόν και ιδιαίτερα τουριστικό όπως θα είναι το Κέντρο απαιτεί υψηλή αισθητική, αφού ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών είναι η πρώτη εντύπωση που μπορούν να δώσουν στον επισκέπτη. Έτσι, ο χώρος θα πρέπει να διαθέτει τις προϋποθέσεις για την διαμόρφωση αξιοπρεπούς, καθαρού ακόμη και εντυπωσιακού περιβάλλοντος, ενώ ως δημόσια υπηρεσία θα πρέπει να παρέχει την δυνατότητα εξυπηρέτησης του κοινού από πλευράς υγιεινής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης