Κυριακή 14.04.2024 | Εορτάζουν: Αρίσταρχος, Θωμαΐς, Θωμαΐδα, Θωμαή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Κέρδη 129.000 ευρώ από τον Μύλο των Ξωτικών

ΤΟΠΙΚΑ30.03.2024 | 9:01 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την ερχόμενη Πέμπτη παρουσιάζεται στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τρικκαίων, ο απολογισμός του Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου της πόλη μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΕΥΝΑΣ, o κύκλος των εργασιών του φετινού “Μύλου των Ξωτικών” ανήλθε στις 1.429.695,49€ ενώ τα έξοδα στις 1.300.759,00€. Η θεαματική συνεισφορά του fun park στα έσοδα και οι αυξημένες πωλήσεις από τις ίδιες εκμεταλλεύσεις παρουσιάζουν θετικό λογιστικό αποτέλεσμα 128.936,49 €.

Αναλυτικά, για τα αποτελέσματα του θεματικού πάρκου τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της e-Trikala ο πρόεδρός της κ. Χριστόφορος Ρόμπος αναφέροντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Απολογιστικά, όπως αναδεικνύεται και από τα αποτελέσματα, αποτέλεσε το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα και κύκλο εργασιών, έργο.

Προφανώς και ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων του Νομού Τρικάλων ( και όχι μόνο ) ακολούθησε την ίδια πορεία. Η επιτυχημένη – κατά γενική ομολογία- ανάδειξη του θέματος, η παρουσία του παλαιού τρένου και του αεροπλάνου, η αναδιάταξη των χώρων και η προσαρμογή και κατασκευή της θεματικής διακόσμησης , ξεπέρασε κάθε προηγούμενη χρήση και αποτυπώθηκε θετικά σε όλους τους επισκέπτες , διασπείροντας “θετική φήμη” για άλλη μια χρονιά.

Ο κύκλος των εργασιών του φετινού “Μύλου των Ξωτικών” ανήλθε στις 1.429.695,49€ ενώ τα έξοδα στις 1.300.759,00€.

Η θεαματική συνεισφορά του fun park στα έσοδα και οι αυξημένες πωλήσεις από τις ίδιες εκμεταλλεύσεις παρουσιάζουν θετικό λογιστικό αποτέλεσμα 128.936,49 €.

Παρά την “υπέρβαση” στα προϋπολογιστικά έξοδα, κυρίως λόγω των πλημμυρών  και συνυπολογίζοντας τις 45 ημέρες λειτουργίας και τις διαρκείς κατασκευαστικές παρεμβάσεις λόγω της μεγάλης προσέλευσης, τα έξοδα κινήθηκαν σε “λειτουργικά επίπεδα” αποκομίζοντας θετικότατα σχόλια για την καθαριότητα , την εξαιρετική διαχείριση του κοινού και την απόδοση της θετικής θεατρικής ομάδας.

Το κόστος αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στον χώρο λόγω της πλημμύρας και η τάχιστη αποκατάσταση αυτών, δεν έχουν συμπεριληφθεί στο παρόν.

Έχουν αποτυπωθεί στην υπ’αριθμ. 45/2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και έχουν μεταβιβαστεί στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων με συνολικό κόστος τις 110.805€.

Η μεγάλη και διαρκώς αυξητική προσέλευση του κοινού από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αφήνει ένα θετικότατο αποτύπωμα και παράλληλα έναν έντονο προβληματισμό για τα μέτρα εκείνα που πρέπει να ληφθούν, έτσι ώστε το θεματικό πάρκο να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία του σε Πανελλαδικό – και όχι μόνο- επίπεδο.

Η άψογη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων, την Δημοτική Αστυνομία, την Αστυνομική Δ/νση Τρικάλων και τους αμέτρητους συμπολίτες, αρωγούς της προσπάθειας  μας, κατόρθωσαν για άλλη μια χρονιά, να φύγουν όλοι οι επισκέπτες με την καλύτερη των εντυπώσεων.

Ο προβληματισμός που μας δημιουργεί η αυξανόμενη προσέλευση και η διαχείριση του κοινού, έχει ήδη αρχίσει να μας απασχολεί και η αναδιάταξη των χώρων, οι βελτιώσεις στην χωρητικότητα των διόδων (γέφυρες), όπως και στην διαχείριση των πολυάριθμων λεωφορείων , είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης