Πέμπτη 28.09.2023 | Εορτάζουν: Χαρίτων, Χαρίτωνας, Χαρίτος

Κοινή φωνή ενάντια στο σχέδιο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΤΟΠΙΚΑ12.07.2018 | 7:02 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σήμερα το πρωί στις 10.30 πραγματοποιείται το παντρικαλινό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενάντια στο σχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και υπέρ μιας ισόρροπης αναπτυξιακής προοπτικής στη Θεσσαλίας.

Οι Τρικαλινοί φορείς που διοργανώνουν το συλλαλητήριο απεύθυναν επανειλημμένως κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτό και να διατρανώσουν από τα Τρίκαλα, την πλήρη αντίθεσή τους στο δημοσιευμένο σχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Όπως σημειώνουν και στο κοινό κάλεσμα η πρόταση της επιτροπής του υπουργείου Παιδείας για το νέο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διαλύει κάθε ελπίδα για ανάπτυξη στο νομό. Κονιορτοποιεί και συρρικνώνει την αναγέννηση στα επίπεδα του τουρισμού, του πρωτογενούς τομέα, της τεχνολογίας, των νέων ιδεών, των παγκόσμιων προορισμών

Δημιουργεί επίπλαστες αντιπαλότητες και αναχρονιστικούς τοπικισμούς μέσω παρηκμασμένων πρακτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την κινητοποίηση στηρίζουν η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, οι τέσσερις Δήμοι του Νομού, αλλά και το σύνολο των επαγγελματικών φορέων του Νομού και όχι μόνο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης