Σάββατο 13.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Κίνημα Αλλαγής: Έντονη κριτική για το προσφυγικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ25.06.2018 | 7:04 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τα αποτελέσματα της προπαρασκευαστικής Συνόδου των ηγετών της ΕΕ για το προσφυγικό και τους «διαξιφισμούς» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σχολιάζει με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τα (μη) αποτελέσματα της προπαρασκευαστικής Συνόδου των ηγετών της ΕΕ για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες πρέπει να προβληματίσουν κάθε δημοκρατικό πολίτη στην Ένωση και τη χώρα μας. Τον τόνο στην επικείμενη Σύνοδος Κορυφής θα δώσουν οι συντηρητικοί και εθνολαϊκιστές της Ευρώπης».

Παράλληλα, το Κίνημα Αλλαγής τονίζει πως «ο χρόνος που χάνεται αποβαίνει σε βάρος των ευρωπαϊκών αξιών και των ίδιων των προσφύγων. Αποβαίνει σε βάρος κάθε βιώσιμης διαχείρισης των προσφυγικών ροών».

«Η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να αποδέχεται το «τετελεσμένο» της αναβολής ή ματαίωσης των αποφάσεων για το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου και την αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνο» επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «χωρίς διαπραγματευτική ισχύ παρακολουθεί αμήχανα τις εξελίξεις».

Τέλος, κάνει λόγο για εκτός θέματος μικροκομματικές «κοκορομαχίες»  ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, οι οποίες «αδικούν την σοβαρότητα της κατάστασης». «Για ακόμη μια φορά δείχνουν τόσο λίγοι» καταλήγει.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης