Παρασκευή 21.01.2022 | Εορτάζουν: Αγνή, Αγνούλα, Ευγένιος, Ευγένης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη, Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής, Πατρόκλεια, Πατροκλά, Πάτρα, Πατρούλα

Κινηματογραφική Λέσχη: Πολιτική σάτιρα για την Τουρκία του 1960 και εκλογές για νέο Δ.Σ.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ15.02.2020 | 2:06 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με μια πολιτική μαύρη κωμωδία και σάτιρα, για την παλιά, αλλά επί της ουσίας για τη σύγχρονη Τουρκία, συνεχίζει τις προβολές της η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, στις 22:00 λόγω εκλογών.

Η ταινία «Το πραξικόπημα» του Τούρκου Μαχμούτ Φαζίλ Κοσκούν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα του 1963 και καυτηριάζει με βρετανικό τρόπο την τουρκική πολιτική σκηνή, θυμίζοντάς μας ή γνωρίζοντάς μας πρακτικές που δεν μοιάζουν να έχουν αλλάξει.
Ταυτοχρόνως, καλούνται τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων να μετάσχουν στην ετήσια εκλογοαπολογιστική συνέλευση κλαι τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ. Ως ώρα έναρξης της σνέλευσης είναι η 21:00 της Δευτέρας 17/2/2020 στην αίθουσα Δημοτικού Κινηματογράφου Τρικάλων. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και στον ίσιο χώρο, στις 21:30

ΥΠΟΘΕΣΗ

22 Μαΐου 1963: Τούρκοι στρατιωτικοί ετοιμάζουν πραξικόπημα για να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Άγκυρας. Περιμένοντας νέα από την πρωτεύουσα, μια ομάδα αξιωματικών κινείται την ίδια στιγμή για να καταλάβει το ραδιοφωνικό σταθμό της Κωνσταντινούπολης και να εξαγγείλει διάγγελμα.

ΚΡΙΤΙΚΗ

Το «Πραξικόπημα», παρά τις όποιες εμφανείς επιρροές από την αισθητική και την εικονογραφία του φιλμ νουάρ, είναι μια ταινία που αφορά το τώρα περισσότερο από κάθε τι άλλο, λειτουργώντας με σαφήνεια τόσο ως ένα καυστικό πολιτικό σχόλιο που προκύπτει ανησυχητικά επίκαιρο όσο και ως μια κατάμαυρη κωμωδία, ικανή να μιλήσει για «δύσκολες» και δυσάρεστες κοινωνικές αλήθειες.

Πηγή athinorama.gr, flix.gr

Info

– Τίτλος: Το πραξικόπημα (Anons / The Announcement)

– Σκηνοθεσία: Μαχμούτ Φαζίλ Κοσκούν

– Σενάριο:  Μαχμούτ Φαζίλ Κοσκούν, Ερκάν Κεσάλ

– Πρωταγωνιστούν: Μουράτ Κιλίς, Σεντσάν Γκιλεργιούζ, Ερντέμ Σενοτσάκ

–  Χώρα: Τουρκία

– Γλώσσα: Τουρκικά

– Ετος: 2018

– Διάρκεια: 94΄

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 22.00
Εισιτήρια: Κάρτα μέλους 20 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους/φοιτητές) συν 2 ευρώ ανά ταινία. Μη μέλη 5 ευρώ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020