Παρασκευή 09.12.2022 | Εορτάζουν: Άννα, Αννίτα, Ανίτα, Ανέτα, Αννέτα, Ανναμπέλλα, Ανναμαρία, Αννούλα, Ανέζα, Ανεζούλα, Άννη

Κίνηση Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

Ανακοινώσεις διάφορες16.08.2018 | 11:24 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ την Παρασκευή 17 Αυγούστου το απόγευμα θα μεταβεί στο Μεγανήσι Λευκάδος όπου και θα μεταφέρει την Ιερά, Χαριτόβρυτο και Θαυματουργό Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος από τον ομώνυμη Ιερά Μονή Δουσίκου. Εν συνεχεία θα συγχοροστατήσει κατά τον πολυαρχιερατικό Εσπερινό.
Το Σάββατο 18 Αυγούστου το πρωί θα συμμετάσχει στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στο Μεγανήσι Λευκάδος με την ευκαιρία ελεύσεως της Ιεράς, Χαριτοβρύτου και Θαυματουργού Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος.
Την Κυριακή 19 Αυγούστου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Θεσπρωτικού Πρεβέζης.
Την Τετάρτη 22 Αυγούστου το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και των Εγκωμίων προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Πόρτας Παναγιάς. Ακολούθως θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως του Επιταφίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Την Πέμπτη το πρωί 23 Αυγούστου θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον ίδιο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.
Το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Τρικάλων. Εν συνεχεία θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως του Ιερού Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού σε οδούς της ενορίας.
Την Παρασκευή 24 Αυγούστου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Νεραϊδοχώρι.
Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Τρικάλων.
Την Κυριακή 26 Αυγούστου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων. Εν συνεχεία και περί ώρα 10:00 θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας επί τη απελευθερώση της πόλεως των Τρικάλων από την τουρκική κατοχή. Ακολούθως θα τελέσει Τρισάγιο στην Κεντρική Πλατεία της πόλεως των Τρικάλων.
Το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Βαλομανδρίου επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς.
Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς.
Το Δευτέρα το πρωί 27 Αυγούστου θα Χοροστατήσει στο εορτάζον παρεκκλήσιο του Αγίου Ενδόξου Μάρτυρος Φανουρίου του νεοφανούς στα Μεγάλα Καλύβια και εντός του χώρου της εταιρίας CRETA FARMS.
Την Τρίτη 28 Αυγούστου το απόγευμα και την Τετάρτη 29 Αυγούστου το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί στην Ξάνθη όπου θα συμμετάσχει στον λαμπρό πανηγυρισμό του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Πολιούχου της πόλεως.
Την Πέμπτη 30 Αυγούστου το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων με την ευκαιρία της εορτής της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον ίδιο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ
ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:

Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Κυριακή 19 Αυγούστου το πρωί θα λειτουργήσει στα Στουρναρέϊκα.
Την Πέμπτη 23 Αυγούστου το απόγευμα κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Νεραϊδοχωρίου.
Την Κυριακή 26 Αυγούστου το πρωί θα λειτουργήσει στο Νεραϊδοχώρι.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης