Πέμπτη 01.10.2020 | Εορτάζουν: Ανανίας, Νίνος, Θηρεσία, Ρωμανός, Ρωμάνα, Ρωμανή

Κίνηση Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

Ανακοινώσεις διάφορες10.11.2018 | 10:21 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

ΚΙΝΗΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Σ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ σήμερα Σάββατο 10 Νοεμβρίου το πρωί, ευγενώς προσκληθείς, θα μεταβεί στη Λάρισα όπου θα συμμετάσχει στην τελετή ενθρονίσεως του νέου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου. Το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλοκωτού επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του Αιγυπτίου.
Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου το πρωί, θα συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία την οποία θα τελέσει ο νέος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.
Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος Τρικάλων (έναντι Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων).
Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου το απόγευμα στις 5:45, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων απότμημα Ιερού Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.
Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων και θα τελέσει την εις Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερολογιωτάτου π. Ελισαίου Δουσικιώτου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα δεχθεί τις ευχές του εκκλησιάσματος κατά την διανομή του αντιδώρου.
Το απόγευμα στις 6 θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και των Εγκωμίων του εν Αγίοις Πατρός ημών Χρυσοστόμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Μετά το πέρας των εγκωμίων και μέχρι την έναρξη της Ιεράς Αγρυπνίας θα δεχθεί τις ευχές κλήρου και λαού.
Εν συνεχεία το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον ίδιο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα δεχθεί τις ευχές του εκκλησιάσματος κατά την διανομή του αντιδώρου.
Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων. Στη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Στο τέλος θα μνημονευθούν τα ονόματα των ασθενών σε σχετική ευχή υπέρ υγείας.
Από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα όπου και θα συμμετάσχει στις εργασίες της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ

ΚΗΡΥΚΕΣ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ:
Ο κ. Γεώργιος Μηλίτσης την Κυριακή 11 Νοεμβρίου το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής Τρικάλων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop