Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Κίνηση ΙΜ Τρίκκης και Σταγών

Μικρά Τρικαλινά09.03.2019 | 12:44 μμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

ΚΙΝΗΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ την Κυριακή 10 Μαρτίου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αγίας Μονής Τρικάλων
Το απόγευμα στις 6 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την κατά την Ακολουθία του Α΄ Κατανυκτικού Εσπερινού, γνωστού και ως Εσπερινού της Συγνώμης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού θα τελέσει την Ακολουθία της Ρασοφορίας του κ. Αποστόλου Κουκουμπάνη.
Η συμμετοχή μας θα κατανύξει και θα ανυψώσει την ψυχή μας προς τον θρόνο της χάριτος και θα ενισχύσει την θέλησή μας δια την εργασία του αγαθού, αλλά και θα μας οδηγήσει σε βαθύτερη μετάνοια. Επίσης είναι μία ακόμη ευκαιρία να δώσουμε και να πάρουμε όλοι συγχώρηση.
Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Αναργύρων Τρικάλων.
Την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου και εν συνεχεία θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας Τρικάλων.
Την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου και εν συνεχεία θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.
Την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων, τα «Άχραντα Πάθη» του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού από την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας προς ευλογία του πιστού λαού της επαρχίας μας. Εν συνεχεία θα συγχοροστατήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου κατά την Ακολουθία του Εσπερινού. Μετά το πέρας θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.
Την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.
Περί ώρα 7:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού και της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Πηγής Τρικάλων.
Περί ώρα 9:00 θα Χοροστατήσει κατά την Ακολουθία της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.
Εν συνεχεία θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία με την Ακολουθία της Α΄ Στάσεως των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων επί τη ελεύση των «Αχράντων Παθών» του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ
κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα, ευγενώς προσκληθείς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος θα υποδεχθεί μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων, τα «Άχραντα Πάθη» του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού από την Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας προς ευλογία του πιστού λαού της επαρχίας μας. Εν συνεχεία θα συγχοροστατήσει μετά του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.

ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ
ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:
Ο Πρωτοσύγκελλος π. Αλέξιος Κανίνας την Κυριακή 10 Μαρτίου το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.
Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης την Κυριακή 10 Μαρτίου το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.
Ο π. Χαρίτων Μανιτάρας την Κυριακή 10 Μαρτίου το πρωί θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης