Σάββατο 28.05.2022 | Εορτάζουν: Διοσκουρίδης, Διοσκορίδης, Διόσκορος

Κίνηση στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών

Ανακοινώσεις διάφορες22.04.2019 | 12:19 μμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου το βράδυ στις 7:30 θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τρικάλων.
Τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου το βράδυ στις 7:30 θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου Τρικάλων.
Τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου το πρωί θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων. Εν συνεχεία στις 9:30 θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον ίδιο Ιερό Ναό. Στις 11:00 θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Το απόγευμα στις 4 θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων.
Εν συνεχεία στις 6 θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.
Το βράδυ στις 7:30 θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων. Ακολούθως από ώρα 10-12:30 βραδινή θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.
Τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου το βράδυ στις 7:00 θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.
Τη Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου το πρωί στις 10:30 θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.
Στις 12:30 θα αναπέμψει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των προκατόχων κεκοιμημένων Αρχιερέων και κεκοιμημένων αδελφών στο Α΄ Κοιμητήριο Τρικάλων.
Στη 1 θα αναπέμψει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών στο Κοιμητήριο Αγίας Μονής.
Στις 1:30 θα αναπέμψει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών στο Κοιμητήριο Σαραγίων.
Στις 2 θα αναπέμψει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών στο Κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Το μεσημέρι στις 3 θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Ναό Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Το βράδυ στις 7:00 θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Εν συνεχεία στις 9:45 θα προστεί της περιφοράς των Επιταφίων στην Κεντρική Πλατεία της πόλεως των Τρικάλων.
Το Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου το πρωί από ώρα 7:45-10:00 θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Το βράδυ στις 8 θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Ακολούθως στις 9 θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία της Αναστάσεως στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων
Εν συνεχεία κατά την Ακολουθία της Αναστάσεως, θα χοροστατήσει και θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.
Την Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου θα Χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου. Η ένδυσις του Αρχιερέως θα γίνει στον πρώτο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεώς μας, του Αγίου Στεφάνου στις 7 και κατόπιν θα κατευθυνθούν, Κλήρος και Λαός, προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου θα τελεστεί ο Εσπερινός της Αγάπης στις 7:30 και θα αναγνωσθεί το Ιερό Ευαγγέλιο στα Ελληνικά και σε ξένες γλώσσες. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος θα διανείμει τα Πασχάλια αυγά στους πιστούς.
Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου 29 Απριλίου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πιαλείας.
Το απόγευμα στις 7 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Νοσοκομείο Τρικάλων.
Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων επί τη μνήμη των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.
Την Τρίτη της Διακαινησίμου 30 Απριλίου το απόγευμα στις 6:00 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Πορταΐτισσας» στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων. Εν συνεχεία θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως του Αντιγράφου της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Πορταΐτισσας» πέριξ του Ιερού Ναού. Ακολούθως θα παρακολουθήσει την εορταστική εκδήλωση από τα χορευτικά τμήματα της ενορίας και άλλων Συλλόγων με πασχαλιάτικα κ.ά. τραγούδια στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού προς τιμήν της Παναγίας.
Την Τετάρτη της Διακαινησίμου 1 Μαΐου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Πορταΐτισσας».
Το απόγευμα στις 6 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την Ακολουθία του Εσπερινού με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος του αντιγράφου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Πορταΐτισσας» στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης.
Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 2 Μαΐου το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πυργετού.
Το απόγευμα στις 6 θα τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού των Θυρανοιξίων στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Οικουμενίου Σεισμοπλήκτων.
Ακολούθως στις 7 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων. Εν συνεχεία θα προεξάρχει της Ιεράς Λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος της «Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής» πέριξ του Ιερού Ναού.
Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 3 Μαΐου το πρωί θα Λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον ίδιο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό και θα τελέσει την εις Πρεσβύτερο Χειροτονία του π. Παντελεήμονος Δουσικιώτη.
Το απόγευμα στις 6:30 θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του Μεθεόρτου Εσπερινού στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτσης.
Το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Δουσίκου.

ΚΙΝΗΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ
ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ
ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ:
Ο Πρωτοσύγκελλος π. Αλέξιος Κανίνας τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου το βράδυ, κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Τρικάλων.
Τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου το βράδυ κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων.
Τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου κατά την ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.
Τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου το βράδυ κατά την ακολουθία των Αχράντων Παθών του Κυρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.
Τη Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου το πρωί κατά την ακολουθία Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.
Το Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου κατά την Ακολουθία της Αναστάσεως και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων.
Ο π. Διονύσιος Χουρμουζιάδης τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου το βράδυ κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων.
Τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου το βράδυ κατά την ακολουθία του Νυμφίου στο χωρίο Αγία Κυριακή Τρικάλων.
Ο π. Χαρίτων Μανιτάρας τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου το βράδυ κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων.
Τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου το βράδυ κατά την ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων.
Από το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης 24 Απριλίου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γκούρας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης