Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Κινητοποίηση στο προαύλιο του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ23.10.2019 | 4:00 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

«Δώστε λεφτά για Πρόνοια – Υγεία, έξω οι ιδιώτες από τα νοσοκομεία» βροντοφώναξαν εργαζόμενοι στην Υγεία με την απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία, στην πολιτική της εμπορευματοποίησης, της υποχρηματοδότησης και της συνεχούς διεύρυνσης των «ευέλικτων» σχέσεων εργασίας.

Με κινητοποίηση που έγινε από σωματεία του ΠΑΜΕ στο Νοσοκομείο Τρικάλων, διεκδικήθηκαν: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας και των ΕΚΑΒ. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων των Νοσοκομείων. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα – Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών. Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Κατάργηση κάθε πληρωμής των ασθενών για όλα όσα απαιτούνται για την πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας τους.

«Ολο και περισσότεροι συνειδητοποιούμε ότι η πηγή των προβλημάτων είναι η υλοποίηση από όλες τις κυβερνήσεις – ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – της στρατηγικής της ΕΕ, σύμφωνα με την οποία η Υγεία είναι “ατομική ευθύνη”, η υγειονομική περίθαλψη είναι εμπόρευμα που “πουλιέται και αγοράζεται” και πρέπει να υπόκειται στους νόμους της αγοράς, και οι παροχές Υγείας πρέπει να μειωθούν γιατί αυξάνουν το “μη μισθολογικό κόστος” και εμποδίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων (…) Στόχος τους είναι να εξοικονομούν με τις περικοπές κρατικά κονδύλια για επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς ομίλους και να εξασφαλίζουν πελατεία και σίγουρη κερδοφορία σε ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και ασφαλιστικές εταιρείες», αναφέρει στο κάλεσμά της η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας – Πρόνοιας του ΠΑΜΕ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης