Τετάρτη 20.10.2021 | Εορτάζουν: Αρτέμιος, Αρτέμης, Άρτεμις, Αρτέμη, Αρτέμιδα, Αρτεμία, Αρτεμισία, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διάνα, Ντιάνα, Ενόη, Ματρώνα, Ματρόνα, Κερασιά, Κερασία

Κίνητρο το χαμηλό κόστος για τις online αγορές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ22.09.2018 | 12:19 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Καθώς η τεχνολογία εξαπλώνεται όλο και περισσότερο και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, καταγράφονται ριζικές αλλαγές στις αγοραστικές μας συνήθειες. Η αγορά προϊόντων online αποτελεί  πια καθημερινότητα για εκατομμύρια αγοραστές σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης ένα όλο και μεγαλύτερο ποσοστό χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για τις τραπεζικές του συναλλαγές ή κάθε είδους πληρωμές.

Οσον αφορά τους Έλληνες καταναλωτές, η εξοικονόμηση χρημάτων είναι από τους βασικούς λόγους που τους ωθούν στις αγορές μέσω Διαδικτύου. Το 65% όσων έκαναν κάποια αγορά online δηλώνουν ότι «η εξοικονόμηση χρημάτων» ήταν ο βασικός λόγος που τους οδήγησε στο Internet.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας, το 63% των καταναλωτών δηλώνουν ότι ο πιο ανασταλτικός παράγοντας για τις online αγορές/πληρωμές είναι η ασφάλεια της συναλλαγής. Ο δεύτερος πιο ανασταλτικός παράγοντας είναι τα «έξοδα αποστολής» (59%).

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop