Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Κοινωφελής εργασία στους τέσσερις δήμους του νομού Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ23.06.2020 | 2:25 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Τελική φαίνεται να είναι η κατανομή των 36.500 θέσεων του προγράμματος της νέας Κοινωφελούς Εργασίας στους 332 δήμους της χώρας, στις Περιφέρειες, στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, στις υπηρεσίες υπουργείων, στις Μητροπόλεις και σε άλλους φορείς. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η προκήρυξη έχει αποσταλεί στο ΑΣΕΠ ώστε να εγκριθεί και αναμένεται να φτάσει -εκτός απροόπτου- τις επόμενες ημέρες στον ΟΑΕΔ, ώστε εντός της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, να δημοσιοποιηθεί η πολυαναμενόμενη Δημόσια Πρόσκληση και να ξεκινήσουν οι αιτήσεις των ανέργων.

Το πρόγραμμα αφορά σε 36.500 θέσεις 8μηνης απασχόλησης και καλύπτει δεκάδες ειδικότητες. Οι ωφελούμενοι καλούνται κατόπιν της πρόσκλησης του ΟΑΕΔ να υποβάλουν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μία αίτηση συμμετοχής για την τοποθέτησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, για μία ειδικότητα, επιλέγοντας από 1 μέχρι 3 υπηρεσίες τοποθέτησης ή/και επιβλέποντες φορείς.

Οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας στο νομό Tρικάλωνείναι 360 και κατανέμονται στο Δήμο  Μετεώρων 89, στο Δήμο Πύλης 45, στο ΔήμοΤρικκαίων 155 και τέλος στο δήμο Φαρκαδόναςοι 71. Αρκετές είναι οι θέσεις και στον φορέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Περιφερειακών Ενοτήτων των τεσσάρων νομών.

Η διαδικασία καταβολής αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει τη μεθεπόμενη εβδομάδα ενώ να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα πολυαναμενόμενο πρόγραμμα όχι μόνο για τους ανέργους, αλλά και για τους φορείς αφού ναι μεν η κοινωφελής θεωρείται ένα πρόγραμμα που ωφελεί έκτακτες ανάγκες, στην πραγματικότητα όμως καλύπτει καίριες θέσεις εργασίας και βασικές ειδικότητες.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης