Πέμπτη 18.07.2024 | Εορτάζουν: Αιμιλιανός, Αιμίλιος, Αιμιλιανή, Έμμυ, Αιμιλία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Κλειστή η ευρωπαϊκή προοπτική της Β. Μακεδονίας όσο δεν συμμορφώνεται με τις δεσμεύσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ11.07.2024 | 3:57 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με αναφορά στη συμμετοχή του πρωθυπουργού στη 75η σύνοδο του ΝΑΤΟ ξεκίνησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο Κυπριακό τονίζοντας ότι 50 χρόνια μετά την τραγωδία του 1974 δεν μπορεί η Κύπρος κράτος-μέλος της ΕΕ να παραμένει διαιρεμένη και επανέλαβε την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο ζήτημα τήρησης της συμφωνίας των Πρεσπών τονίζοντας ότι η πλήρης εφαρμογή της είναι απαραίτητη για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ και τα Δυτικά Βαλκάνια.

Προειδοποίησε δε πως η παραβίασή της ή η επιλεκτική τήρησή της όχι μόνο υποβαθμίζει την αξιοπιστία όλων των προσπαθειών για διευθέτηση των εκκρεμών ζητημάτων στα Δυτικά Βαλκάνια αλλά θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή. Pacta sunt servanda, οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι, είπε ο πρωθυπουργός».

«Είναι προφανές ότι η πρόοδος, η ασφάλεια και η ευημερία βασίζονται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμφωνιών και όσο αυτό δεν το αντιλαμβάνονται οι γείτονές μας, η ευρωπαϊκή προοπτική τους θα παραμείνει κλειστή», τόνισε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης