Τρίτη 02.03.2021 | Εορτάζουν: Ευθαλία, Θάλια, Θάλεια, Ευθαλίτσα, Ευθαλιώ, Θαλίτσα, Θαλιώ, Τρωάδιος, Τρωάδης, Τρωάδος, Τρωάς, Τρωάδα, Τρωαδία, Τρωάδη, Τρωαδίτσα

Κλειδώνει το πακέτο μέτρων για τη ΔΕΘ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ09.09.2020 | 2:35 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα εφαρμογής αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο από τη Θεσσαλονίκη.

Οι συσκέψεις, οι τηλεδιασκέψεις και τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» καθώς μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα πρέπει να κλειδώσει το πακέτο των μέτρων.

Στο τραπέζι  βρίσκονται σχέδια φορολογικών ελαφρύνσεων που πάγωσαν με το ξέσπασμα του κοροναϊού και τα πρόσθετα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας, ενώ εντός της εβδομάδας ανακοινώνεται ο τρίτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τις εξής παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας:

– Τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα φυσικά πρόσωπα από τον Ιανουάριο του 2021. Η εισφορά επιβάλλεται σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει τη σταδιακή κατάργησή της έως το τέλος του 2023. Η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης εντάσσεται και στην προσπάθεια της κυβέρνησης για τη μείωση του φορολογικού βάρους της μεσαίας τάξης, η οποία δοκιμάστηκε πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια των μνημονιακών χρόνων με υπερφορολόγηση.

– Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για εργαζομένους και εργοδότες.

-Ψαλίδι στον ΕΝΦΙΑ 8%-10% με ταυτόχρονη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών έτσι ώστε να μην εξανεμισθεί η μείωση του 2019.

-Μείωση κατά 50% του τέλους επιτηδεύματος που καταβάλλουν περίπου 611.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει πως το τέλος θα μειωθεί από 650 ευρώ σε 325 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και σε 500 ευρώ για τις επιχειρήσεις.

Το προηγούμενο διάστημα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ενώ εάν δεν είχε ενσκήψει η πανδημία, με βάση τις εξαγγελίες θα είχαμε ήδη από το καλοκαίρι μια πρώτη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop