Τρίτη 16.08.2022 | Εορτάζουν: Αλκιβιάδης, Άλκης, Άλτσος, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διομήδης, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα

Κληρώθηκαν τρισδιάστατοι εκτυπωτές σε 2 σχολεία του Δ. Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ20.12.2018 | 4:02 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνεχίζεται ο η έμπρακτη ηλεκτρονική στήριξη του Δήμου Τρικκαίων στα σχολεία. Μετά τα κιτ ρομποτικής που παραδόθηκαν δωρεάν, ήρθε η σειρά των τρισδιάστατων εκτυπωτών.  Δύο εκτυπωτές 3D, που αγοράστηκαν με χρήματα από δωρεά ύψους 2.000€ της Eurobank προς τον Δήμο, κληρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου 2018. Η τράπεζα προσέφερε το ποσό στον Δήμο, ο οποίος αγόρασε τρεις 3D εκτυπωτές. Από αυτούς, οι δύο αποφασίστηκε να κληρωθούν σε σχολεία και ο τρίτος θα εμπλουτίσει τον Κόμβο Καινοτομίας που ετοιμάζει ο Δήμος, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στη διάρκεια της δημόσιας κλήρωσης. Στην κληρωτίδα μπήκαν τα γυμνάσια και τα λύκεια του Δήμου (πλην των δύο που ήδη διαθέτουν), μετά από συνεργασία του Δήμου με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και το ΚΕΠΛΗΝΕΤ. Νικητές ήταν τα 2ο και 6ο Λύκεια των Τρικάλων, οι διευθυντές των οποίων κ. Τζίμας και Μυλωνάς αντιστοίχως, παρέλαβαν άμεσα το δώρο, συμπληρωματικό, πλέον, στον υπάρχοντα εξοπλισμό και στα κιτ ρομποτικής.

Ο κ. Παπαστεργίου ευχαρίστησε την τράπεζα για την προσφορά και υπενθύμισε τη γενικότερη προσπάθεια για τη βελτίωση των παρεχόμενων συνθηκών εκπαίδευσης στους τρικαλινούς μαθητές, είτε σε επίπεδο κτηριακών υποδομών, είτε σε επίπεδο εξοπλισμού.

Παρόντες από την πλευρά της τράπεζας ήταν οι κ.κ. Κωνσταντίνα Καμινιώτου (Περιφερειακή Διευθύντρια), Γρηγόρης Βότσιος (υπεύθυνος καταστήματος Τρικάλων), Γιώργος Πιούκας (υπεύθυνος Προσωπικής Τραπεζικής) και Κωνσταντίνα Κατσίκα (digital expert του καταστήματος). Επίσης παρέστη από την πλευρά του Δήμου, ο ειδικός συνεργάτης σε θέματα τεχνολογίας και smart cities κ. Λεων. Ανθόπουλος και ο υπεύθυνος του ΚΕΠΛΗΝΕΤ κ. Λεων. Μποντίλας.

Μάλιστα στον χώρο υπήρχε και παρουσίαση τρισδιάστατων εκτυπώσεων, από τις πρωτοπόρες δράσεις του 7ου Λυκείου Τρικάλων.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης