Τετάρτη 28.07.2021 | Εορτάζουν: Ακάκιος, Κάχι, Κάκι, Αυξέντιος, Αυξέντης, Αυξεντία, Αυξεντούλα, Δρόσος, Δροσίδα, Δροσούλα, Δροσία, Δρόσω, Δροσοσταλία, Δροσοσταλίδα, Δροσίς, Τίμων, Τίμος, Τιμόνα, Τιμόνη, Τίμα, Χρυσοβαλάντης, Βαλάντης, Βαλάντος, Χρυσοβαλάντος, Χρυσοβαλάντω, Χρυσοβαλάντου, Χρυσοβαλαντία, Βαλάντα, Βαλάντω

Κλείσανε οι εκκρεμότητες πρόσω ολοταχώς για κάλπες

ΤΟΠΙΚΑ29.08.2018 | 11:12 πμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με τον ανασχηματισμό, κλείνει για το ΣΥΡΙΖΑ ένας κύκλος αναμονής, και ανοίγει το μέτωπο των εκλογών σε αυτοδιοικητικό κυρίως επίπεδο. Εκεί εξάλλου αντιμετωπίζει, ειδικά στην περιφέρειά μας, το μεγαλύτερο πρόβλημα συγκρότησης και δημιουργίας διευρυμένης βάσης στην κοινωνία.

Σε ότι αφορά το κυβερνητικό σχήμα, παρά τη δεδομένη αξιοποίηση του κ. Φώτη  Κουβέλη, δεν έλειψε η έκπληξη χάρη στην τοποθέτησή του στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Ωστόσο, η τοποθέτησή του κ. Κουβέλη στην υπουργική αυτή θέση, παραμένει μια αναβάθμιση με πρόσημο και για το νομό Τρικάλων.

Η ώρα της αυτοδιοίκησης

Όλο αυτό το διάστημα έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά, γύρω από τα αυτοδιοικητικά σχήματα που θα στηριχτούν ενδεχομένως από το ΣΥΡΙΖΑ. Χθες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Λέσχης, τόνισε μεταξύ άλλων «Έχουμε αποφασίσει ορισμένα ζητήματα, τα οποία επανέρχονται. Σε υποψηφίους λοιπόν  δημάρχους και υποψήφιες δημοτικές αρχές, που στηρίζονται από τη Ν.Δ  ή έχουν χρίσματα από άλλα κόμματα, δεν θα δώσουμε εμείς στήριξη. Κι αν θέλετε να το συγκεκριμενοποιήσουμε για το δήμο Τρικκαίων, εγώ ρώτησα τον σημερινό Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου αν θα έχει κομματικό χρίσμα και μου απάντησε πως δεν θα έχει.  Και το λέω πλέον ανοιχτά, γιατί και ο ίδιος πιστεύω δεν θα ήθελε να δώσει το χρίσμα ενός κομματικού δημάρχου. Μας ενδιαφέρει αν το έργο που θέλουν να κάνουν οι δημοτικές αρχές, είναι ένα έργο δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης, με ποιον τρόπο εξασφαλίζουμε συναινέσεις. Θέλουμε δημάρχους και δημοτικές αρχές που θα έχουν τη δυνατότητα να συνθέτουν , να ακούνε, να μπορούν να βάλουν προτεραιότητες  και να υλοποιούν τους τελικούς στόχους».

Μέχρι και πρόσφατα φαινόταν ότι  δεν θα υπάρχουν υποψήφιοι συνδυασμοί που θα πάρουν χρίσμα από το κόμμα της Κυβέρνησης. Ωστόσο, όσο πλησιάζει ο καιρός της κάλπης, φαίνεται ότι δεν αποκλείεται σε κάθε δήμο, να υπάρξει παράταξη προερχόμενη από τους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ… με τα επιτελεία να εργάζονται εδώ και καιρό σε συνθήκες σιγής… Όπως στην περίπτωση της αυτοδιοικητικής κίνησης «Μένουμε Τρίκαλα» που πρόσφατα δημοσιοποίησε τη διακήρυξη ίδρυσής της και που πληροφορίες φέρουν κομβικά πρόσωπα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ να συνυπογράφουν… Την κίνηση σχολίασε και ο κ. Παπαδόπουλος, με θετικό πρόσημο, «Είδα κι εγώ με ενδιαφέρον μια Αυτοδιοικητική Κίνηση, το  «Μένουμε Τρίκαλα» που εκδηλώθηκε αυτές τις μέρες με μια ιδρυτική διακήρυξη. Μου λείπουν κάποιες παραστάσεις για να μπορέσω να πω αν συμμετέχουν δικά μας στελέχη, αλλά από τα ζητήματα που θέτει στη διακήρυξη της, είναι καλή, πάρα πολύ καλή». Συνεπώς όλα είναι ανοιχτά ακόμη και στους υπόλοιπους δήμους, με ονόματα αυτοδιοικητικών και όχι μόνο, να ετοιμάζονται να αναλάβουν ρόλο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop