Πέμπτη 02.02.2023 | Εορτάζουν: Υπαπαντή, Μαρουλία, Μαρούλα, Ρούλα

Κλειστά τα φροντιστήρια την ημέρα των Τριών Ιεραρχών

ΤΟΠΙΚΑ28.01.2020 | 6:37 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Κλειστά θα είναι τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης την ημέρα των Τριών Ιεραρχών στα Τρίκαλα μετά από απόφαση των αντίστοιχων συλλόγων των ιδιοκτητών.

Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο σαφές ακόμη για το πώς θα γίνει ο εορτασμός στα σχολεία και τι προβλέπεται σχετικά. Το πιο πρόσφατο που ισχύσει φέρεται να είναι η εξής απόφαση:

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική. Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω».

Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους όχι μόνο για την κατάργηση, αλλά κυρίως για τη διαδικασία που έχει ακολουθήσει το υπουργείο Παιδείας, μην έχοντας ξεκάθαρη θέση και μη προβλέποντας όλες τις διαστάσεις.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ