Δευτέρα 15.08.2022 | Εορτάζουν: Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Τάκης, Πανίκος, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Παναγούλα, Νάγια, Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω,Μαρία, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μάρω, Μαριώ, Μαριωρή, Μαρίκα, Μαριγώ, Μαριγούλα, Μαρούλα, Μαρίτσα, Μανιώ, Μαίρη, Μαρινίκη, Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μάνια, Μάρα, Μαράκι, Μάριος,Γεσθημανή, Ιεσθημανή, Θεοτόκης, Θεοτοκία, Μαριάντζελα, Μαρινέλα, Ελώνα, Ελλώνα, Ελόνα, Ηλιοστάλακτη, Ηλιοστάλακτη, Καθολική, Κρυστάλλω, Κρουστάλλω, Κρουστάλω, Κρυσταλία, Κρυσταλλία, Κρουσταλένια,Πρέσβεια, Πρεσβεία, Συμέλα, Σιμέλα, Σουμελά

Κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ10.06.2019 | 7:55 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Σε απεργία βρίσκεται ο ιδιωτικός διαγνωστικός τομέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στο νομό Τρικάλων προβάλλοντας εν μέσω προεκλογικής περιόδου κι ενώ διαλύθηκε και η Βουλή, μία σειρά αιτημάτων που αφορούν τον τρόπο πληρωμής των παροχών.

Για τα χρέη από το 2013

Μια απόφαση που λήφθηκε ομόφωνα την περασμένη  στη συνέλευση του κλάδου και έγινε με γνώμονα την επαγγελματική επιβίωση των μελών του. Οι άνθρωποι του κλάδου αρνούνται τα χρέη που τους επιβλήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ από το 2013 (claw back και rebade) και χαρακτηρίζουν άδικη και ληστρική τη δήμευση του 70% των εσόδων τους. Δηλώνουν αποφασισμένοι να μην εκτελούν παραπεμπτικά που δεν αμείβονται πραγματικά, ζητώντας μεταξύ άλλων, πρώτα απ’ όλα, την αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις ιατρικές ανάγκες των ασφαλισμένων της χώρας και την κατάργηση του claw back και rebade.

Επισημαίνεται ότι το θέμα έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις και κινητοποιήσεις στο βαθμό της μη υλοποίησης των συνταγών ωστόσο είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που κλείνουν καθολικά τα ιατρεία τους διεκδικώντας ανατροπή της κατάστασης.

Τα μεγάλα διαγνωστικά το πρόβλημα

Από την πλευρά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, και δη του κ. Σάκη Παπαδόπουλο, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην Καλαμπάκα, επισημάνθηκε ότι το ζητούμενο είναι ο έλεγχος των δαπανών των μεγάλων διαγνωστικών κέντρων και σίγουρα όχι τα μικρά διαγνωστικά μικροβιολογικά εργαστήρια. Ωστόσο, σχολιάστηκε η περίοδος που επιλέγεται για την απεργιακή κινητοποίηση, δεδομένου ότι ανάλογες κινήσεις και διαβουλεύσεις θα μπορούσαν να είχαν γίνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Το πλαίσιο της απεργίας

Όπως τονίζουν στις ανακοινώσεις τους, τα Ιδιωτικά Ιατρικά Εργαστήρια:

– Οι αναγραφόμενες αμοιβές στα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ είναι εικονικές και δεν καταβάλλονται.

– Η κυβέρνηση δημεύει άδικα και αυταρχικά το 70% των εσόδων του clow back και του rebade λόγω ότι οι ανάγκες των ασφαλισμένων υπερβαίνουν τον μίζερο, κλειστό προϋπολογισμό για την Υγεία.

– Τινάζει στον αέρα την ΠΦΥ, αφού εξυπηρετούμε πάνω από το 95% των αναγκών των ασφαλισμένων σε ιατρικές υπηρεσίες.

– Οδηγεί τους Ελληνες επιστήμονες στην οικονομική εξαθλίωση και ξενιτιά, λόγω συσσωρευμένων χρεών που μας φόρτωσε ο ΕΟΠΥΥ από το 2013 έως σήμερα.

– Καταστρέφει τα Ιδιωτικά Εργαστήρια και Ιατρεία.

– Στερεί από τον ασθενή αξιόπιστες υπηρεσίες.

– Υποβαθμίζει την υγεία του ελληνικού λαού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης