Κυριακή 29.01.2023 | Εορτάζουν: Βαρσιμαίος, Βαρσάμης, Βαρσαμία, Βαρσάμω, Βαλσάμω, Βαλσαμία

Κλυδωνισμοί στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ

ΔΙΕΘΝΗ15.06.2018 | 5:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μπροστά στον κίνδυνο διάλυσης βρίσκεται η Ένωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ με τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) του Χερστ Ζεεχόφερ με αφορμή τη σύγκρουση για το μεταναστευτικό. Χάνει την πλειοψηφία στη Βουλή σε περίπτωση διάσπασης η κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου.

Η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει επικεντρώνεται στην πολιτική που ακολουθείται στο μεταναστευτικό και το άσυλο με τον υπουργό Εσωτερικών να ζητάει πιο αυστηρούς ελέγχους. Απαντώντας η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε περισσότερο χρόνο για να υπάρξει μία μακροπρόθεσμη στρατηγική σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Χθες, Πέμπτη, τα δυο κόμματα συνεδρίασαν επί ώρες χωριστά στη Βουλή και, όπως αναφέρει το Spiegel, στην πλειοψηφία τους οι μεν Χριστιανοδημοκράτες στήριξαν την Μέρκελ, οι δε Χριστιανοκοινωνιστές από την πλευρά τους επέμεναν στη δική τους πρόταση, υποστηρίζοντας ότι η αρμοδιότητα για χάραξη πολιτικής στο μεταναστευτικό ανήκει αποκλειστικά στον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, κ. Ζεεχόφερ, και οι αποφάσεις του πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα.

«Πιστεύω ότι η Μέρκελ θα προσπαθήσει μέχρι το τέλος να βρει κοινή θέση στο θέμα» εκτίμησε ο εκπρόσωπος του CDU για θέματα εσωτερικής πολιτικής Ματίας Μίντελμπεργκ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διάσπασης του συνασπισμού με το CSU, λέγοντας πως «κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς»

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ