Παρασκευή 21.06.2024 | Εορτάζουν: Αφροδίσιος, Αφροδισία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

«Κόλλησαν» οι επιστροφές φόρου λόγω IBAN

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ29.05.2024 | 4:41 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Επιστροφές φόρου 93 εκατ. ευρώ βρίσκονται στα «συρτάρια» της ΑΑΔΕ η οποία αναζητά 130.000 φορολογούμενους για να τους επιστρέψει τα χρήματα που δικαιούνται. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν έχουν δηλώσει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού με αποτέλεσμα η Εφορία να μη μπορεί να τους πληρώσει.

Μεταξύ των 130.000 φυσικών και νομικών προσώπων βρίσκονται και 38.000 συνταξιούχοι ηλικίας άνω των 70 ετών. Η ΑΑΔΕ έχει αποστείλει σε όλους, e- mail και μηνύματα στον λογαριασμό τους στο myAADE με τα οποία τους έχει καλέσει να δηλώσουν το ΙΒΑΝ για να τους πιστωθούν τα χρήματα, χωρίς όμως να υπάρχει ανταπόκριση. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους 130.000 φορολογούμενους, 127.000 είναι φυσικά πρόσωπα που «έχουν λαμβάνει» 16 εκατ. ευρώ και 3.000 επιχειρήσεις που δικαιούνται 77 εκατ. ευρώ.

Χωρίς τη δήλωση ΙΒΑΝ δεν γίνονται επιστροφές φόρου αλλά ούτε και η πληρωμή των ποσών που έχουν κερδίσει οι φορολογούμενοι στη φορολοταρία με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή να επισημαίνει ότι με τη νέα εφαρμογή myAADEapp οι φορολογούμενοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να βλέπουν στην οθόνη του κινητού τους τις επιστροφές φόρου που δικαιούνται και να δηλώνουν ή να αλλάζουν το IBAN του λογαριασμού τους προκειμένου να λάβουν τα χρήματα από την εφορία.

Φέτος, η έλλειψη ΙΒΑΝ μπλοκάρει και την υποβολή της φορολογικής δήλωσης με εξαίρεση τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων τις οποίες θα υποβάλλει αυτόματα η ΑΑΔΕ στις 2 Ιουλίου.

Όσοι προσπαθούν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση χωρίς να έχουν καταχωρίσει το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού, διαπιστώνουν ότι η δήλωση τους δεν γίνεται αποδεκτή στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Το σύστημα παράγει αυτόματα μήνυμα το οποίο ενημερώνει το φορολογούμενο ότι δεν έχει δηλώσει ή έχει δηλώσει λάθος τραπεζικό λογαριασμό, μπλοκάροντας την υποβολή της φορολογικής του δήλωσης. Το μέτρο της υποχρεωτικής δήλωσης του ΙΒΑΝ στις φετινές φορολογικές δηλώσεις κρίθηκε απαραίτητο για να «ξεκολλήσουν» οι επιστροφές φόρου που λιμνάζουν στην ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα από φέτος είναι υποχρεωτική:

-Η καταχώριση IBAN στην ψηφιακή πύλη myAADE για όλους τους φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας που μέχρι σήμερα δεν έχουν δηλώσει IBAN, πριν από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

-Η καταχώριση IBAN για τους φορολογικούς κατοίκους αλλοδαπής που δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ και για τους οποίους θα προκύψει δικαίωμα επιστροφής φόρου από τη δήλωση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης