Τρίτη 21.05.2024 | Εορτάζουν: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος, Κωστάκης, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Κοντά στα παιδιά της Αργιθέας ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ26.04.2024 | 9:06 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στις 24 Απριλίου 2024 ημέρα Τετάρτη μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων για 24 χρόνια επισκέπτονται τα σχολεία της Αργιθέας εν όψει των εορτών του Πάσχα.

Το μοναδικό Δημοτικό σχολείο που λειτουργεί στην Αργιθέα είναι του Ανθηρού. Το Ανθηρό είναι η έδρα του Δήμου Αργιθέας. Το σχολείο λειτουργεί με ελάχιστα παιδιά που έχουν απομείνει, παιδιά αγγελούδια, πανέξυπνα, καλοσυνάτα και αγαπητά.

Αυτά τα παιδιά δεν ζουν στην πόλη, ζουν ανάμεσα στις πανύψηλες βουνοκορφές και στις ρεματιές με γονείς κτηνοτρόφους.

Επισκεφθήκαμε το πανέμορφο Δημοτικό σχολείο Ανθηρού, εκεί μας περίμενε ο Δάσκαλος Κοντογιάννης Δημήτριος, καλοσυνάτος και χαρούμενος για την επίσκεψή μας. Καθίσαμε και ‘μεις στα θρανία, όπου ξύπνησαν μέσα μας παλιές καλές αναμνήσεις. Μιλήσαμε με τα παιδιά.

Τα πρόσωπά τους έλαμπαν, χάρηκαν πολύ. Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Έλλη έκανε μια πρόταση στο δάσκαλο, να επισκεφθεί με τα παιδιά την έξυπνη πόλη των Τρικάλων. Εμείς θα τους ξεναγήσουμε στην καλοστημένη «Έκθεση ΛΑΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ», στο μουσείο Τσιτσάνη, στο Φρούριο και στα Μετέωρα.

Αφού χαιρετίσαμε τα παιδιά και το δάσκαλο επισκεφθήκαμε το Δημαρχείο και το ΚΕΠ Αργιθέας. Εκεί συνομιλήσαμε με τους υπαλλήλους καθώς και με τους δύο Αντιδημάρχους Πούλιο Χαράλαμπο και Καραγιώργο Αθανάσιο.

Η αποστολή μας τελείωσε, πήραμε το δρόμο της επιστροφής αναλογιζόμενοι τις εικόνες και τις εμπειρίες. Η πιό σημαντική εικόνα, όταν φεύγαμε μέσα από τα τζάμια της αίθουσας του σχολείου τα παιδιά μας χαιρετούσαν μέχρι που απομακρυνθήκαμε. Συγκινητικό!!!

Μια εικόνα που θα μείνει αξέχαστη και χαραγμένη στη μνήμη μας.

Ευχαριστούμε θερμά τα ζαχαροπλαστεία Μέλισσα, Γιαννή, και Παλλάς, που κάθε χρόνο στέλνουν γλυκίσματα στα παιδάκια και την κ. Ριζοπούλα Ρούλα για τις χειροποίητες λαμπάδες.

Θέλω να συγχαρώ την Περιφέρεια Καρδίτσης και το Δήμο Αργιθέας για την καθαρότητα του δρόμου, παρ’ όλο που την προηγούμενη μέρα έβρεχε.

Την αποστολή αγάπης και αλληλεγγύης συνόδευσαν η πρόεδρος του Συλλόγου, ο Ανδρέας Μπρέλλας, η Ρίκα Καλαμπαλίκη, και η Νικολέτα Τζιορτζώτη. Να είμαστε καλά και του χρόνου!!!

Τις Θερμές ευχές μας στα μέλη του Συλλόγου μας, στους απανταχού Αργιθεάτες και σε όσους στηρίζουν το Σύλλογό μας.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Έλλη Τσιρογιάννη

Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης