Κυριακή 14.04.2024 | Εορτάζουν: Αρίσταρχος, Θωμαΐς, Θωμαΐδα, Θωμαή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Κόντρα για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ27.02.2024 | 6:15 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια» ζήτησαν τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Διονύσης Καλαματιανός έκανε λόγο για παραβίαση του Συντάγματος και του άρθρου 16, εγκαλώντας την κυβέρνηση για πολιτειακή εκτροπή, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Αντίστοιχα με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συντάχθηκαν το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ η «Νίκη» τόνισε πως θα κατατεθεί ένσταση συνταγματικότητας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Απάντηση για το ζήτημα αντισυνταγματικότητας που έθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο «έχει μια ενιαία φιλοσοφία που το διέπει με την αύξηση εκπαιδευτικών ευκαιριών και πώς θα φέρουμε πίσω Έλληνες φοιτητές και πώς θα απευθυνθούμε στην ακαδημαϊκή διασπορά. Σκοπός είναι να γίνει η Ελλάδα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης», ενώ υποστήριξε ότι συνταγματολόγοι έχουν τοποθετηθεί υπέρ του νομοσχεδίου.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσθεσε πως πρέπει «να βάλουμε εθνικά κυρίαρχους κανόνες, πρέπει να ρυθμιστεί αυτό το Ελ Ντοράντο».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης