Παρασκευή 08.12.2023 | Εορτάζουν: Πατάπιος

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την επενδυτική βαθμίδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ21.10.2023 | 12:13 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία έχει ξεκινήσει η είδηση της αναβάθμισης από τον οίκο αξιολόγησης S&P του αξιόχρεου της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα.

Συγκεκριμένα με ανάρτησή του στα social media, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης κάνει λόγο «κυβερνητική προπαγάνδα» και υποστηρίζει πως η επενδυτική βαθμίδα «πατάει πάνω στη φτωχοποίηση των πολιτών».

«Η επενδυτική βαθμίδα στηρίζεται στα πήλινα πόδια μίας Υγείας που καταρρέει, μίας Παιδείας που υπολειτουργεί, δημόσιων υποδομών που διαλύονται, εργασιακών δικαιωμάτων που καταπατούνται, πραγματικού εισοδήματος που μειώνεται», αναφέρει χαρακτηριστικά και υπογραμμίζει πως:

«Τους μήνες που έρχονται, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τον βηματισμό του και, με τη ριζική στελεχιακή του ανανέωση, θα αποτελέσει την προοδευτική πρόταση αυτοδύναμης διακυβέρνησης. Αντί για τεχνητούς πανηγυρισμούς από τις τελευταίες θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης σε κάθε τομέα, η δική μας επιλογή είναι: Να ανέβει ο ελληνικός λαός Κοινωνική Βαθμίδα».

Στην ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κάνοντας λόγο για «άλλη μια ‘πολάκεια’ ανακοίνωση προσπαθώντας να υποβαθμίσει μια ακόμα εξαιρετικά σημαντική επιτυχία της χώρας μας».

Μάλιστα ο κ. Μαρινάκης αναφέρει μία σειρά από επιτεύγματα που σύμφωνα με τον ίδιο έχει πετύχει η κυβέρνηση «μέσα σε ένα περιβάλλον παγκόσμιων, αλλεπάλληλων κρίσεων», προκείμενου όπως ισχυρίζεται «καλό θα είναι επιστρέφοντας στην Ελλάδα να πληροφορηθεί» προκειμένου «να βρει ‘γρηγορότερα ο ΣΥΡΙΖΑ’ -αλλά και ο ίδιος ‘το βηματισμό του’, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης