Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Κοπή Αγιοβασιλόπιτας του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ19.02.2024 | 5:04 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Αγιοβασιλόπιτα του Σωματείου Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων “Ιωάννης ο Δαμασκηνός” ευλόγησε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, ο  Αρχιεπίσκοπος Λύδδης κ. Δημήτριος (του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων) μαζί με τον μητροπολίτη μας Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Τρικάλων  και συμμετείχαν Ιεροψάλτες από ολόκληρο το Νομό αλλά και πλήθος κόσμου που αγαπούν την Ψαλτική Τέχνη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Αθανάσιος Δημητρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρύσα Ντιντή και η εκπρόσωπος του Δήμου Τρικκαίων κ. Έφη Λεβέντη. Παρέστησαν επίσης ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Λαμπρος Κολώνας και άλλοι ιερείς, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαρίνα Κοντοτόλη, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Δήμητρα Νάτσινα και Θωμάς Μερτσιώτης, ο αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Υγείας Τρικάλων κ. Αθανάσιος Ζαχαράκης, ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου  κ. Αθανάσιος Φαλτάκας οι εκπρόσωποι της ΣΑΣΜΥ, η Πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Μαρία Γιαγιακου Αθανασίου, ο πρόεδρος του συλλόγου Φίλων του θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Χορωδιών και διευθυντών χορωδιών κ. Νίκος Ευθυμιάδης καθώς και αντιπροσωπεία του Σωματείου Ιεροψαλτών Καρδίτσας υπό τον πρόεδρο Θωμά Βλάχο.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά τον χαιρετισμό του, απευθύνθηκε με καρδιακά και πατρικά λόγια στους Ιεροψάλτες, τονίζοντας ότι αποτελούν τους αμεσότερους συνεργάτες των Ιερέων και του Επισκόπου και εξέφρασε τη χαρά του για αυτή την επικοινωνία. Ακολούθως ο πρόεδρος χάρισε στον Ταξίαρχο της ΣΜΥ κ. Ιωάννη Κορέλλη μία εικόνα για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας ενώ στη συνέχεια βραβεύτηκαν για την προσφορά τους οι παρακάτω ιεροψάλτες: Με τιμητικό έπαινο και το μετάλλιο του Σωματείου α) Χρήστος Ψάλλας πρωτοψάλτης, καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και δικηγόρος β) Ιωάννης Καραλής Λαμπαδάριος Ι .Ν. Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου και  δικηγόρος. Με τιμητική ευαρέσκεια α) Αθανάσιος Τζέλης Πρωτοψάλτης Μεγαλοχωρίου και β) Πολύκαρπος Ζιώγας ιεροψάλτης. Τέλος, Τιμής Ένεκεν για την προσφορά της βραβεύτηκε και η κ. Νίκη Τασιά σύζυγος του αειμνήστου δικηγόρου Ιωάννη Τασιά.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αθανάσιος Γ. Δημητρίου

Msc Θεολογίας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης