Τετάρτη 18.05.2022 | Εορτάζουν: Ιούλιος, Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη, Γαλάτεια, Γαλατία, Φαεινός, Φαεινή

Κοσμοπλημμύρα στο κέντρο της πόλης

ΤΟΠΙΚΑ26.04.2019 | 3:53 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Ξεχωριστό και ασυνήθιστο το σκηνικό που διαμορφώνεται στον κέντρο της πόλης και στην αγορά των Τρικάλων.

Παρά τη μειωμένη αρχικά κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής, τα δεδομένα άλλαξαν. Οι Τρικαλινοί βρήκαν την ευκαιρία αυτές τις ημέρες για να βγούνε στο κέντρο της πόλης να απολαύσουν τη βόλτα τους καθώς και τον καφέ ή το φαγητό σε κάποιο από τα καταστήματα της περιοχής, να προμηθευτούν δώρα και άλλα είδη.

Ο πεζόδρομος της οδού Ασκληπιού ειδικά τις πρώτες μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπήρξε απροσπέλαστος από τον πολύ κόσμο που βγήκε να προσκυνήσει τους επιταφίους και να πραγματοποιήσει την βόλτα του στην γιορτινή αγορά.

Στον ίδιο ρυθμό και οι επισκέπτες της περιοχής, που τα τελευταία χρόνια φαίνεται να αυξάνονται σε αργίες και γιορτές τουλάχιστον σε ότι αφορά την πόλη των Τρικάλων, που ενδείκνυται ως κέντρο για εξορμήσεις στις γύρω περιοχές. Καθ’ όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα Τρίκαλα βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδρομέων από όλη τη χώρα που βρήκαν διέξοδο στην πόλη μας.

Από την άλλη, τα ξενοδοχεία της περιοχής, ήδη ετοιμάζονται με μενού πασχαλινά και έθιμα να γιορτάσουν μαζί με τους φιλοξενούμενούς τους την Ανάσταση. Γενικότερα, η αγορά φαίνεται να μην κινείται σε ότι αφορά τα εμπορικά όπως αρκετά χρόνια πριν. Όμως φαίνεται ότι το κλίμα των ημερών επίδρασε τουλάχιστον θετικά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Την τιμητική τους βέβαια κρεοπωλεία και λαϊκή αγορά, με τους καταναλωτές να προμηθεύονται απαραιτήτως τα εδέσματα του πασχαλινού τραπεζιού από τα τοπικά καταστήματα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης