Πέμπτη 30.05.2024 | Εορτάζουν: Εμμέλεια, Εμμελεία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Κώστας Σκρέκας: «Όποιος προσπαθήσει να αισχροκερδήσει, θα το πληρώσει ακριβά»

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ05.09.2023 | 5:48 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Όποιος προσπαθήσει να αισχροκερδήσει ή να βγάλει έστω και ένα λεπτό παραπάνω από ό,τι έβγαζε το διάστημα πριν την πληθωριστική κρίση, θα το πληρώσει πολύ ακριβά», τόνισε ο Τρικαλινός Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας σε συνέντευξή του σήμερα στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

«Επιβάλλαμε χθες πρόστιμα 940.000 ευρώ σε 5 αλυσίδες για παραπλανητικές εκπτώσεις, ενώ πριν λίγες εβδομάδες επιπλέον 1.400.000 ευρώ», ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή ελέγχουμε το σύνολο των κωδικών που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι των Μαθητών» για τα σχολικά είδη. Εντός του 2023, έχουμε διενεργήσει πάνω από 9.000 ελέγχους, έχουμε διαπιστώσει 1.300 παραβάσεις και έχουμε επιβάλει πρόστιμα που ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ»

Ο κ. Σκρέκας ανεγνώρισε ότι «η ακρίβεια επιβαρύνει τα νοικοκυριά και τους Έλληνες καταναλωτές» και ιεράρχησε ως βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης «να προστατεύσουμε την ελληνική οικογένεια απέναντι στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και αυτούς που προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή».

«Εργαζόμαστε – εξήγησε – πάνω σε τρείς άξονες: αυστηρούς ελέγχους στην αγορά, ενίσχυση του ανταγωνισμού μέσα από το  «Καλάθι του Νοικοκυριού» και το «Καλάθι των Μαθητών» και, τρίτον, αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, με αυξήσεις μισθών, μείωση της φορολογίας και μέτρα όπως το market pass, μέσω του οποίου καλύπτουμε σε 1.000.000 νοικοκυριά σχεδόν το 100% της αύξησης των τιμών στα τρόφιμα. Συνεχίζουμε τη μάχη κατά της ακρίβειας», διαβεβαίωσε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης