Πέμπτη 30.06.2022 | Εορτάζουν: Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Μελίτων, Μελίτωνας, Μελίτος, Μελίτης

Κουτσούμπας: Να αποσυρθούν οι αλλαγές για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ17.12.2020 | 6:56 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Κατάπτυστη» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας την αλλαγή του τρόπου πρόσβασης στα πανεπιστήμια που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τώρα αυτή την απόφαση.

Ο γραμματέας του ΚΚΕ στην αρχή της σημερινής του ομιλίας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία από φέτος θα ισχύσει άλλος τρόπος πρόσβασης στα ΑΕΙ για τους μαθητές με περιορισμένες επιλογές και θέσπιση ξεχωριστών βάσεων από τα πανεπιστημιακά τμήματα.

«Στον δρόμο δηλαδή που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ βάζετε επιπλέον φραγμούς και φίλτρα σε παιδιά που ζουν την κόλαση της καραντίνας και το άγχος των Πανελλαδικών. Αντί δηλαδή να επιλέγουν οι μαθητές τμήμα θα επιλέγουν τα τμήματα τους μαθητές» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Επισήμανε ότι «είναι πρώτη φορά στα χρονικά που μια κυβέρνηση φέρνει τέτοια άθλια, κατάπτυστη απόφαση που θέλετε να ισχύσει μάλιστα από φέτος».

«Πάρτε τη πίσω τώρα. Δεν είναι δυνατό να φέρετε ένα τέτοιο πράγμα για ψήφιση. Εκτός αν πάτε φιρί-φιρί και σπέρνετε ανέμους για να θερίσετε θύελλες», υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή