Κυριακή 25.02.2024 | Εορτάζουν: Ρήγας, Ρηγίνος, Ρήγος, Ρηγίνη, Ρηγίνα, Ρεγίνα, Ρεγγίνα, Ρήγισσα, Ρηγούλα, Ρηγίλη, Ρήγω, Ταράσιος, Ταράσης, Ταρσή, Ταρσώ, Ταρασία, Ταρσίτσα, Λωξάνδρα, Λωξάντρα Ρωξάνη, Ρωξάνα, Ορθοδόξης, Δόξης, Δοξάκης, Ορθοδοξία, Δόξα, Ορθούλα, Άξιος, Άξια

Κρατικές εγγυήσεις 2 δισ. ευρώ για κόκκινα δάνεια

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ25.11.2023 | 12:44 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την επέκταση του προγράμματος «Ηρακλής» για την περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών προβλέπει το νομοσχέδιο με τις βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό και υποχρεώσεις για τους servicers που κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι ρυθμίσεις για τον «Ηρακλή», ύστερα από σχετική συμφωνία που επιτεύχθηκε με την ΕΕ, προβλέπουν την εισαγωγή της τρίτης φάσης του προγράμματος, η οποία θα έχει ανώτατο όριο χορήγησης εγγυήσεων έως και 2 δισ. ευρώ και διάρκεια ως τις 31 Δεκεμβρίου 2024 προκειμένου να εξεταστούν αιτήματα που θα υποβληθούν από ελληνικές τράπεζες.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης, «η επέκταση του προγράμματος «Ηρακλής» θα λειτουργήσει προς όφελος της ευρωστίας του τραπεζικού συστήματος, ενώ παράλληλα ο ανταγωνισμός στο τραπεζικό σύστημα προωθείται με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως η δυνατότητα μη τραπεζικών ιδρυμάτων να δίνουν στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, πράγμα που γίνεται ήδη σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης