Σάββατο 29.01.2022 | Εορτάζουν: Βαρσιμαίος, Βαρσάμης, Βαρσαμία, Βαρσάμω, Βαλσάμω, Βαλσαμία

Κριτική για το άνοιγμα των σχολείων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ30.04.2020 | 12:05 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Δριμεία κριτική ασκεί η Αντιπολίτευση στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων, μιλώντας για αχρείαστο υγειονομικό ρίσκο με μεγάλους κινδύνους.

Κατηγορεί δε την κυβέρνηση ότι δεν άκουσε τις εισηγήσεις τους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για μονομερές «σπάσιμο» της μέχρι τώρα συναίνεσης που υπήρχε μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Το άνοιγμα των σχολείων για μόλις 10 ημέρες πραγματικού χρόνου μαθημάτων και με πλήθος εξαιρέσεων που καθιστούν προαιρετική την προσέλευση των μαθητών, είναι βέβαιο ότι σε πολλές περιπτώσεις θα καταλήξει σε θέατρο του παραλόγου! Θα έχουμε ανοιχτά σχολεία-φαντάσματα, μόνο και μόνο για να μπορεί η κυβέρνηση να σκηνοθετεί μια επίπλαστη κανονικότητα, με το μάτι στραμμένο στην πολιτική εκμετάλλευση της πανδημίας» λέει χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Στην απουσία των απαραίτητων test για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία, εστιάζει το Κίνημα Αλλαγής τονίζοντας πως όλα θα δοκιμαστούν στην πράξη. «Χωρίς πολιτική και σχέδιο για τα τεστ, κάθε «πείραμα» επιστροφής στην καθημερινότητα μοιάζει κενό γράμμα, που κρύβει κινδύνους για όλες τις κοινωνικές, ηλικιακές και επαγγελματικές ομάδες, αλλά κυρίως, για τον ευάλωτο πληθυσμό» τονίζει.

«Οι ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας δεν καθησυχάζουν τις αγωνίες των γονιών, των εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών» επισημαίνει το ΚΚΕ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020